Láska vítězí: Kniha o nebi, pekle a osudu každého člověka

Láska vítězí: Kniha o nebi, pekle a osudu každého člověka https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/461215/bmid_laska-vitezi-kniha-o-nebi-pekle-a-o-Efg-461215.jpg 3 9 4

Láska vítězí je nejznámější a nejkontroverznější knihou Roba Bella. Čtivě analyzuje nejen různá pojetí nebe a pekla, ale především různá pojetí Boha a víry v něj. Zpochybňuje zažité představy o spáse a zatracení a nachází v Bibli i v křesťanské tradici Evangelium, které je "mnohem lepší zprávou, než jsme čekali".

Žánr:
Náboženství

Vydáno: , Biblion
Originální název:

Love wins: A Book About Heaven, Hell, and the Fate of Every, Person Who Ever Lived , 2011


více info...

Přidat komentář

kacaabba
14.11.2022 2 z 5

Autor knihy má podle mne řadu nešvarů, které jsou pro mne intelektuálně i lidsky nepřijatelné a celé jeho poselství znehodnocují. Ne že bych mu jeho hlavní myšlenku jinak věřil - nezdá se mi to, ale ani se o to nebudu přít. Nicméně autor je za prvé, podle mne demagog. Špatně (manipulativně) pokládané otázky, odkazy do Bible s výběrem "povoleným" k podpoře jeho logického vývodu, jak to vlastně správně bude (a vůbec s ním neotřese, že o pár řádků kolikrát vyzní biblický text jednoznačně proti tomu, co nám předkládá). A pak mi nebyla jedno určitá emocionální násilnost vyvinutá proti čtenáři, kdy za všemi dalšími pochopeními biblického textu rázně a hlasitě zabouchl dveře. Pardon, ale zajatcem jeho myšlenek se kvůli tomu nestanu. Spíše se před dalšími projevy autora budu mít o to více na pozoru. Což neznamená, že tam nebyla řada světlých míst, ani to neznamená, že je to nějaký divnovous či dokonce špatný člověk. Nemyslím si to. Ale vymyslet něco a v tom světě se uzavřít a bránit to, protože je to moje, není vždy to pravé ořechové. Ale takhle na mne kniha působí.

Miloš_1
01.09.2022

Když kniha "Láska vítězí" vyšla v roce 2011 v USA, vyvolala mezi věřícími takovou vlnu nevole, že autor knihy (R. Bell) musel opustit svoje místo pastora křesťanského sboru v Michiganu. A není divu, když autor v této knize zachází s Evangeliem, jako by to byl trhací kalendář. Rob Bell později překvapil americké křesťany i svou veřejně deklarovanou podporou divnosexuálů,


Simikik
11.05.2021

U této knihy jsem si zažila několik "aha" momentů. Takových těch křesťanských chvil, kdy jsem si řekla : " tak proto se to v Bibli píše..". Díky za knihu.

Momana
05.03.2021 4 z 5

Je to kniha, která není ideální pro zodpovídání otázek, ale výborná pro to, aby byly vůbec kladeny,a to by mělo být základem. Osobně jsem vzhledem ke všem kontroverzím čekala něco více překvapivého, více šokujícího. Netvrdím, že souhlasím se vším, rozhodně bych ale knihu nenazvala "antibiblickou", jak tvrdí spousta lidí-možná je třeba vyjít z krabice, otevřít se jiným interpretaacím, o kterých nelze tvrdit, že jsou horší.
Líbí se mi pokora, se kterou autor přistupuje k tématům, o kterých pojednává. A vedle hlubšího zamyšení se nad velkými tématy jsem se i bavila :)

Autorovy další knížky

2015  80%Jak přežít, když si nevím rady se školou
2020  58%Láska vítězí: Kniha o nebi, pekle a osudu každého člověka

Kniha Láska vítězí: Kniha o nebi, pekle a osudu každého člověka je v

Přečtených14x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce1x
Chystám se číst5x
Chci si koupit2x