Láska je posledný most přehled

Láska je posledný most https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/165454/laska-je-posledny-most-165454.jpg 4 77 77

Filipu Sorelovi, jedenapadesátiletému věhlasnému informatikovi, vynikajícímu odborníkovi na vyhledávání virů v počítačových programech, který žije jen pro svou práci, se náhle zhroutí svět. Firma Delphi, u níž působí již řadu let, ho z nicotných důvodů, doslova ze dne na den, odsune na druhou kolej a pověří dlouhodobými, nedůležitými úkoly v Ženevě. Filip se zde seznámí s fotografkou Claude Falconovou, jejíž provokativně šokující válečné snímky, které vystavuje v galerii svého přítele Serge Molerona, mu otevřou oči a on si přizná už dávno tušenou pravdu. Pochopí, že unikátní objevy jeho firmy, nadnárodní společnosti se špičkovou technologií, svým způsobem sice slouží technickému pokroku, ale zároveň napomáhájí promyšlenému zločinu, jenž postupně vytváří podhoubí pro novou generaci mezinárodního teroru. Mezi Filipem, Claude a Sergem vzniká záhy neobyčejně krásný vztah, v němž se navzájem prolínají láska a přátelství. Podaří se jim svou lásku ve světě multimédií, nelítostného souboje a honby za úspěchem na konci milénia vybudovat most do příštího tisíciletí, a zabránit tak neúprosně se blížící světové katastrofě?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Láska je posledný most. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (21)

ZUZANA-123
20.07.2023 5 z 5

Pan Simmel jehož knihy moc ráda čtu,tahle kniha vyšla u nás nĕkdy v roce 2000 zde píše cituji:Na Sibiři bude tát led a objeví se obrovské nerostné bohatství- a komupak bude patřit ? Obři nejsou žádni idioti.Ti vĕdí,že je nutné hájit majetek.Proto už nyní připravují opatření,aby jednou miliony lidí udrželi ve strachu a hrůze a potom,když to bude třeba,je nechali pochcípat.A tohle už v knize nenajdete to by dodal konspirátor,ano to nerostné bohatství bude patřit jedné velké zemi,bude nutné vyvolat konflikt se sousední zemí ,postavit se na její stranu,protože pak budeme moci tu velkou zemi ,, rozparcelovat" a o toto nerostné bohatství se celosvĕtovè podĕlit.A ještĕ skutečný výrok jedné ostrovní političky,nĕco v tomto smyslu:ta zemĕ jíž patří Sibiř je tak obrovská,že nemůžeme dopustit aby všechno nezostné bohatství patřilo jen ji.Pan Simmel je pro mĕ spisovatel který umĕl když to domyslíme předvídat budoucnost.Milostný trojúhelník o který v knize jde je také zajímavý a jiný než by človĕk očekával.Když jsem poprvé v knize četla,že hlavní hrdinou je virolog,říkala jsem si- to je nĕco co frčí i dnes.Byl to ale virolog odhalující viry počítačové.

ludek.n
18.08.2022 4 z 5

Doposud nikdy jsem od J. M. Simmela nečetl žádnou knihu a upřímně musím přiznat, že zpočátku jsem byl nemálo rozpačitý. Postavy a jejich chování se mi zdály jako vystřižené ze špatného filmu nebo psychiatrického panoptika. Epizoda ze sanatoria Waldfrieden byla jen o něco extrémnější podobou zbytku světa. Také autorův styl a některá použitá slovní spojení mi připadaly mírně řečeno zvláštní (za část z toho ovšem dost možná mohl překlad Ivany Vízdalové). Prostě handicap jako hrom hned na úvod knihy. A to jsem se ještě nezmínil o podivuhodném milostném trojúhelníku, jehož vzestupy a pády tvoří jednu samostatnou vrstvu románu. Na druhou stranu tohle je a není příběh o lásce a milování. Nad nimi se totiž jako pták smrtihlav vznáší motiv viníka strašlivých katastrof, při nichž umírají lidé a které zřejmě slouží jakémusi neznámému, tajemnému účelu. Hlavní postava Filip Sorel je v jednom světě uchvatitelem, který zdánlivě třímá opratě, zatímco ve druhém je loutkou, která se z chomoutu podřízenosti snaží dostat za každou cenu ven. Jeho tápaní, prozření a následný boj se strachem a úzkostí s každou další stránkou nabývá na intenzitě a zajímavosti, takže se tenhle „poslední most“ vyšvihl z původní průměrnosti o stupínek výše.


Aneleh
03.01.2022

Je to jedna z mála knih, do které jsem se prostě nedokázala začíst a raději to vzdala, protože jsem uznala, že by to byl pro mě ztracený čas. Přitom od tohoto autora jsem již četla Láska je jen slovo a celkem se mi líbila. Nejspíš nevhodně vybraná kniha, počítačový viry mě nějak neberou. Autora ale rozhodně nezatracuji.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Láska je posledný most v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených124x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených5x
v Knihotéce57x
v Chystám se číst19x
v Chci si koupit8x