La Grace pluje! přehled

La Grace pluje! https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/100181/la-grace-pluje-100181.jpg 5 11 11

Kniha popisuje okolnosti stavby a dobrodružství prvních plaveb historického plachetníku La Grace, kterou postavila v Egyptě parta českých nadšenců v čele s kapitánem Josefem Dvorským a Danem Roseckým ...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize La Grace pluje!. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

Hoshi
04.05.2019 5 z 5

Už nějaký ten pátek mi kniha ležela zavřená v knihovně, že si ji někdy přečtu. Nakonec mě letošní ČV přeci jen donutila po La Grace sahnout a... Mé obavy byly zcela zbytečné. Kniha je příjemně napsaná, velice čtivá a opravdu překvapivá. Zaujme i čtenáře, který je tímto tématem - loděmi, mořem, piráty nepolíben a dozví se, jak se z jednoho dětského snu stala La Grace. Pokud budu mít příležitost, sahnu i po pokračování :)

Mark
24.01.2019 5 z 5

Naprosto skvělá a úžasná kniha.


Zahonek
05.11.2016 5 z 5

Překrásná kniha přeplněná fotkami, nejen o zhmotnění dětského snu, ale třeba i o mentalitě egyptského lidu a všudypřítomné byrokracii. Popisuje průběh stavby krásné historické plachetnice od jejích počátků na papíře, přes stavbu v Suezu a křest, až po několik prvních zajížděcích plaveb. Kniha nám dá nahlédnout i do podpalubí a interiérů La Grace a seznámí nás s posádkou na její palubě i s ostatními lidmi, kteří stáli za jejím zrodem a bez kterých by sen zůstal pouhým snem. Jinak super námět na zajímavou dovolenou, strávenou v ráhnoví například jako kadet..

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha La Grace pluje! v seznamech

v Přečtených15x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených1x
v Knihotéce9x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit2x