Krvavý lístek přehled

Krvavý lístek https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432563/bmid_krvavy-listek-QDq-432563.jpg 4 297 297

Princezna Aurélie je mocnou čarodějkou. Jak by ale mohla být šťastná v království, které magii brutálně potlačuje? Své schopnosti však nemůže skrývat navždy, proto uprchne do jiného království. Nachází si zde přátele, zdokonaluje se v kouzlení a začíná něco cítit k muži, s nímž by nikdy vládnout nemohla. Když ji dostihne kruté nebezpečí, musí se rozhodnout – zůstane v utajení, nebo přizná královskou krev a pokusí se zachránit své milované?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Fragment (ČR)
Originální název:

Bloodleaf , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krvavý lístek. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (85)

zatoulane_knihy
06.04.2024 2 z 5

KRVAVÝ LÍSTEK

Co se všechno dělo v té knize, asi nikdy nezapomenu. Jsem hodně romantická a citlivá duše, takže tato kniha mi opravdu nesedla, ale určitě člověku, kterému nevadí jisté situace se může líbit.

Kniha se četla opravdu dobře, jenom co se dělo v té knize, bylo na mě až moc silné. Některé linky příběhu se daly předvídat, jisté události byly na mě až moc silné a to díky tomu, že jsem to nečekala.

Příběh je o princezně, které hned po narození domluvili sňatek.Mela si vzít prince z království, se kterým se válčilo už přes 500let. Do toho království, se nikdo bez pokrevní pečetě královské rodiny, nedostane.

Princezna vyrostla v prostředí, ve kterém byla každá známka magie, čarodějnictví, trestána smrtí. Což bylo pro ní nepříjemné, protože byla obdarovaná krvavou magii.

Cesta pro princeznu nezačala za příjemných okolností a následné situace při cestě ke zdi, která chránila království prince, byla ještě horší.

Princezna si sáhne, až na úplné dno sil. Přijde o všechno, ale nalezne jí bratranec prince. Princezna musí předstírat, že je někdo jiný a pomůže mu, aby se neuskutečnily jeho obavy, za pomocí magie.

Kniha má další pokračování a momentálně jsem v rozpoložení, že další díl číst nechci. Jenomže zvědavost je velká. Tak uvidíme. Určitě v knize najdete romantickou linku, zvraty, zradu a napětí.

Ailee
08.03.2024 4 z 5

Příběh Krvavého lístku mne velmi bavil. Byl chytlavý a vtáhnul mě do sebe. Postavy jsem si oblíbila a sedly mi, přišly mi uvěřitelné a realistické, žádné přehánění ani jedním nebo druhým směrem. Některé zvraty jsem věděla dopředu, ale ani zdaleka ne všechny. Myslím, že jsem knihu nečetla naposledy, a už se těším na druhý díl.

P.s.: Pokud si nejste jistí, zda se do knihy pustit, protože by se vám nemusela líbit a je to součást série, tak se nemusíte bát. Děj prvního dílu je celkem uzavřený, žádný dramaticky cliffhanger.


veverrka11
06.03.2024 2 z 5

Knížka se dobře čte a děj poměrně ubíhá. Bohužel můj dojem velmi snižuje její předvídatelnost, kdy jsem většinu z wow zvratů tušila...

Postavy jsou sympatické, ale nepřijde mi, že by se chovaly úměrně svému věku. Osmiletý princ přemýšlí pomalu lépe než jeho o dvanáct let starší sestra, která se často chová důvěřivě a naivně

Ději vytýkám jednu věc. V knížce je jeden moment, který se mi opravdu nelíbil. Prostředí by také sneslo trochu lépe poznat, moc jsem se neorientovala v tom, jak je vlastně královské město velké a rozčleněné

Doporučuji těm, kteří mají rádi princeznu husopasku. Také těm, kteří si chtějí přečíst nenáročné fantasy nebo rádi vymýšlejí teorie a odhadují děj.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (3. týden)

11.01.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Krvavý lístek v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených382x
ve Čtenářské výzvě82x
v Doporučených26x
v Knihotéce284x
v Chystám se číst404x
v Chci si koupit106x
v dalších seznamech7x