Krev říše přehled

Krev říše https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/464690/bmid_krev-rise-HCB-464690.jpg 4 55 55

Bohové krve a prachu série

< 3. díl

S blížící se závěrečnou bitvou, žoldnéř, špeh a generálka musí najít nepravděpodobné a nebezpečné spojence, aby v tomto epickém fantasy příběhu o magii a střelném prachu uznávaného autora Briana McClellana zvrátili směr války. Dynizané odemkli boží kámen a Michel Bravis má za úkol vrátit se do Zelenožárních Hlubin. Invaze Bena Styka do Dynize dostane trhliny, když bouře rozmetá jeho flotilu. Lady Vlora Flint, zbavená své magie a fyzicky i emocionálně zlomená, nyní pochoduje na Zeměpád v čele adranské armády a touží se pomstít těm, kteří se proti ní spikli. Zatímco se ji spojenečtí politici snaží rozebrat zevnitř, ona musí čelit chmurným vyhlídkám a největšímu generálovi Dynize.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , Talpress
Originální název:

Blood of Empire , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krev říše. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

denniys
15.05.2024 5 z 5

Tak strašně nerada se loučím..
Výborná série, nemám ani potřebu se více rozepisovat, protože v tomto případě to není nutné..

Slezadav
04.03.2024 4 z 5

Velmi důstojné zakončení série, které jen pokračuje ve skvělých rovinách z předchozích dílů. Přesto jsem se u závěrečného dílu rozhodl dát pouze čtyři z pěti. Je to z podobných důvodů, které se mi nelíbily už v zakončení předchozí trilogie. Poslední čtvrtina knihy mi připadá mírně uspěchaná, jako by autor zjistil, že už je příběh moc dlouhý a potřeboval nějak zakončit. Některé scény posouvaly děj a příliš dopředu a některé byly zase prakticky zbytečné a "o ničem". I tak ve mě Krev říše zanechala dobrý pocit a doufám, že se autor v budoucnu do světa Prachmistrů ještě vrátí.


luculi
28.02.2024 5 z 5

Výborná série od začátku do konce. Hodně zajímavá, akční, plná zvratů a překvapení. Ale je i svým způsobem jiná a výjimečná. Nejde tu ani tak o vztahy, samozřejmě, že probíhá vývoj mezi lidmi, dokonce i mezi nepřátelskými stranami, ale je tu toho méně. Nejde ani o romantiku, přestože tu pár párů najdete. Ze všeho nejvíc tu jde o válku, která se táhne už od začátku.

Mnoho bojů, bitev, spousta mrtvých na všech frontách. Až děsivé kolikrát číst, a to jen díky tomu, o kolika padlých se neustále mluví. Ale je válka a boje probíhají všude. Někteří válčí o moc a území, jiní za svobodu lidu, další kvůli božským kamenům a tomu co představují. Rozepří je opravdu hodně. Nejvíc však v knize vyniká strategie a plány. Všude, kam se podíváte. V jednotlivých bitvách, na frontě, ve městech jako vzpoury, ve vlastních řadách. Pořád samé intriky, logické kroky, zvažování dalších postupů. A to se mi vážně líbilo, protože čtenář musí být stále ve střehu.

Závěrečná čtvrtina mi přišla už trošku utahaná. Po všech těch stránkách od Hříchů říše, bych čekala větší a důležitější zvraty a velké jednání. Místo toho to celé pokračovalo stejným stylem i tempem, takže jsem si říkala, že ten epický závěr přijde nejspíš opravdu až s posledními stránkami. Na druhou stranu bych nejspíš díky té čtivosti klidně snesla i další pokračování.

Poslední kapitolky už nabraly na intenzitě a šlo to ráz na ráz. Hodně se to zrychlilo a autor se rozhodl nepitvat další detaily, naopak. Konec byl sice dost očekávatelný, protože celou dobu to bylo takového řazení, že moc hlavních postav neodpravoval, tudíž jsem i konec očekávala ve stejném stylu a moc jsem se nemýlila. Dokonce i epilogové poslední pohledy postav, které to celé uzavíraly, docela potěšily.

Autora i jeho sérii můžu jedině doporučit. Moc mě to bavilo a klidně bych si to střihla znovu. Ale je potřeba objevovat i další světy. Já se brzy vrátím díky sérii Prachmistři, která by měla této časově předcházet.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (2. týden)

10.01.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Krev říše v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených63x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených3x
v Knihotéce100x
v Chystám se číst27x
v Chci si koupit17x
v dalších seznamech1x