Královna bez koruny přehled

Královna bez koruny https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/31586/kralovna-bez-koruny-31586.jpg 4 49 49

Historický román o Anně de Cleves, čtvrté manželce Jindřicha VIII. Příběh ženy z vlámského vévodského rodu, která je z politických důvodů provdána za pověstného anglického krále. Marně se přímá, čestná a otevřená Anna snažila být dobrou matkou královským dětem a přes svou oblibu u prostého lidu musela podlehnout dvorským intrikám, které připravovaly trůn pro katoličku Kateřinu Howardovou. Autorka věnuje pozornost především hlavní hrdince, nezatěžuje román přílišnými historickými skutečnostmi. Obdivuje pouze ženu, která měla všechny předpoklady stát se významnou anglickou královnou.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Talpress
Originální název:

My Lady of Cleves , 1971


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Královna bez koruny. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

celebriel
29.12.2023 5 z 5

Úžasně čtivá kniha, Anna je vykreslena velmi realisticky a uvěřitelně, asi tak jsem si ji vždy představovala. Malinké mínus dávám za zbytečnou romantiku, ale nebyla tak vtíravá jako v jiných knihách o tudorovských kralovnách.

Nofar197
09.01.2023 5 z 5

Mimochodem kdyby mě muž Jindrichovy tělesné konstituce a tváře nazval flanderskou kobylou, kopla bych ho kamsi, takže by mu "krásná, útlá slečna" nebyla nic platna.


Nofar197
09.01.2023 5 z 5

Výborné beletristické zpracování osudu čtvrté ženy anglického panovníka Jindřicha Osmého. Když si postupně projdeme osudy jeho ostatních manželek - zavrzena, stata, zemřela, zavrzena, stata, přežila, patrně dojdeme k názoru, že tato přímá, praktická a oběma nohama na zemi pevně stojící vlamska princezna byla nakonec ze všech šesti nejšťastnější.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Královna bez koruny v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených71x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených5x
v Knihotéce73x
v Chystám se číst19x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech1x