Kosmos a strategie přehled

Kosmos a strategie https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/204614/kosmos-a-strategie-204614.png 1 1 1

Na základě zhodnocení dosavadního stavu ve vývoji orbitálních zbraní rozebírá pplk. polské armády strategický význam kosmického prostoru v možném politickovojenském střetnutí. Ukazuje operační použitelnost kosmickýchprostředků prozabezpečení operací ozbrojených sil na Zemi, možnosti podpory bojové činnosti údery z kosmu a hodnotí stav a perspektivy protidružicové obrany. V závěrečné kapitole se zamýšlí nad nebezpečím války v kosmickém prostoru a uvádí některé eventuality dalšího vývoje astronautiky.... celý text

Literatura naučná Vojenství
Vydáno: , Naše vojsko
Originální název:

Kosmos i strategia , 1970


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kosmos a strategie. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

Perseus
02.06.2019 1 z 5

Tato kniha mě absolutně zklamala. Vzhledem k datu vydání jsem sice čekal, že se autor bude spíše věnovat sovětské kosmonautice a kosmickým projektům a ty západní bude přehlížet, nebo bagatelizovat. Ovšem autor šel ještě dál. USA a země NATO jsou zde líčeny jako militantní a imperialistické zlo, které chce udělat z kosmu bitevní pole, zatímco Sovětský svaz je ten jediný, komu jde o mírové využití kosmu pro všechny. Z dnešního pohledu je to samozřejmě absurdní. Vzdal jsem to po cca 70 stranách.
Sečteno a podtrženo knihu rozhodně nemohu doporučit jako zdroj nějakých hodnotných informací tedy pokud nejste komunisti, rusofilové či jiní odpůrci západu či NATO.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kosmos a strategie v seznamech

v Přečtených1x

Autorovy knížky

1973  20%Kosmos a strategie