Kosmos a strategie

Kosmos a strategie https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/204614/kosmos-a-strategie-204614.png 1 1 1

Na základě zhodnocení dosavadního stavu ve vývoji orbitálních zbraní rozebírá pplk. polské armády strategický význam kosmického prostoru v možném politickovojenském střetnutí. Ukazuje operační použitelnost kosmickýchprostředků prozabezpečení operací ozbrojených sil na Zemi, možnosti podpory bojové činnosti údery z kosmu a hodnotí stav a perspektivy protidružicové obrany. V závěrečné kapitole se zamýšlí nad nebezpečím války v kosmickém prostoru a uvádí některé eventuality dalšího vývoje astronautiky.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Vojenství

Vydáno: , Naše vojsko
Originální název:

Kosmos i strategia , 1970


více info...

Přidat komentář

Perseus
02.06.2019 1 z 5

Tato kniha mě absolutně zklamala. Vzhledem k datu vydání jsem sice čekal, že se autor bude spíše věnovat sovětské kosmonautice a kosmickým projektům a ty západní bude přehlížet, nebo bagatelizovat. Ovšem autor šel ještě dál. USA a země NATO jsou zde líčeny jako militantní a imperialistické zlo, které chce udělat z kosmu bitevní pole, zatímco Sovětský svaz je ten jediný, komu jde o mírové využití kosmu pro všechny. Z dnešního pohledu je to samozřejmě absurdní. Vzdal jsem to po cca 70 stranách.
Sečteno a podtrženo knihu rozhodně nemohu doporučit jako zdroj nějakých hodnotných informací tedy pokud nejste komunisti, rusofilové či jiní odpůrci západu či NATO.

Autorovy knížky

1973  20%Kosmos a strategie

Kniha Kosmos a strategie je v

Přečtených1x