Komunita zmizelých přehled

Komunita zmizelých
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510824/bmid_komunita-zmizelych-63e602746d143.jpg 4 29 29

Zlo se skrývá za hranicí. Atmosférický román o podivných zmizeních v odlehlé komunitě. Travis Wren dokáže díky svému neobvyklému talentu nacházet pohřešované osoby. Najímají si ho rodiny, které už vyčerpaly všechny možnosti. K tomu aby dokázal zmizelého najít, potřebuje pouze jeden předmět, který pohřešovaný vlastnil. Když začne pátrat po Maggie St. Jamesové, populární autorce temných a strašidelných knih pro děti, dostane se až na místo, o kterém si většina lidí myslela, že je pouze smyšlené. Na tomto místě žije v odloučení komunita, která si říká Pastýři a kterou založili lidé toužící po jednodušším způsobu života. Chvíli poté, co Travis toto místo objeví, zmizí i on. Stejně jako předtím Maggie St. Jamesová... O několik let později nalezne Theo, muž, který v komunitě strávil celý život, opuštěné auto. Komunitu ale nemá nikdo opouštět a za její hranice není dovolenou vstupovat. Snaha odhalit pravdu o všem, co se děje kolem nich, vede k odhalení tajemství, která před sebou Theo, jeho žena Calla a její setra Bee skrývají. Tajemství, která potvrzují, že jejich dokonalý a izolovaný svět není tak bezpečný, jak si mysleli – neboť temnota má mnoho podob. Chytlavá, krásná, hypnotická a čarovná, Komunita zmizelých je příběhem o pohádkách, našem strachu z temnoty i možnosti ztratit se v divočině vlastní mysli.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: ekniha , Jota
Originální název:

A History of Wild Places , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Komunita zmizelých. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

soukroma
04.02.2024 2 z 5

Tolik nabubřelých oslavných výkřiků na přebalu knihy, to mne vždycky vyzývá k opatrnosti. Začátek poněkud mystický, paobrazy, vzpomínky, navigace do lesů... a pak už vegetujeme uprostřed lesů. Do poloviny jsem chtěla knihu odložit, divné a nic moc se nedělo. Poté se přeci jen začaly věci hýbat. ale ne zrovna přijatelným směrem, zbytek jsem už prolétla, jak že to autorka dokončí a zda z toho nevykřeše aspoň nějakou zajímavou myšlenku. Nu, konec neuvěřitelný, a myšlenka žádná. Je mi líto času stráveného nad knihou.

Pavlina50
07.11.2023 5 z 5

Tohle byla výpůjčka v knihovně naprosto naslepo – anotace zaujala a už jsem si ji nesla domů. Žádná velká očekávání, a proto snad překvapení. A to v pozitivním slova smyslu.
Téma sekt, komunit, manipulace psychopatických jedinců, jejichž cílem je prostě jen ovládat okolí, je pro mě pořád přitažlivé a toto zpracování mě také sedlo. Dobře se to četlo, střídavý pohled několika osob, které příběh vyprávěly, umocňovalo spád a poutavost, výborně na mě působila celková tísnivá atmosféra a nenápadný, plížící se strach, o okamžiky překvapení a zvratů také nouze nebyla, pointa.....možná se dala tušit, ale přesto překvapila.
Hodně mi to pochopitelně připomínalo Shylamanovu Vesnici, proto ty zvraty nebyly až tak šokující, pouze jsem napjatě čekala, jakým způsobem se autor vypořádá s těmi situacemi, které do knihy vložil a které byly naprosto mimo běžné logické vnímání, pochopení a realitu. A jsem ráda, že toto vysvětlení nakonec nepohřbilo dosavadní celkový dojem z knihy. Když přihmouřím obě oči a od té logiky se s nadsázkou trochu odpoutám, dokážu i takové vysvětlení s uspokojením přijmout. Ostatně – některé věci kolem nás jsou opravdu mimo lidské chápání.


Bara52
25.10.2023 4 z 5

Uz jsem par takovych zvlastnich knizek cetla, vetsinou slo o nejake fantasy romany. Chvilku mi trvalo se zacist, pribeh me asi do pulky knihy uplne nepohltil, od pulky uz sice ano, ale ne stoprocentne. Obcas se mi zdalo, ze autorka trochu prehani - Theo patra pod tapetou, ktera je tlustsi, nez by mela byt, a boji se, ze najde mrtveho hlodavce misto papiru??? A takovych blbin tam bylo vic, ty jakoby tu knihu horsily. Cetla jsem urcite lepsi knihy, ale taky hodne horsich.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Komunita zmizelých v seznamech

v Přečtených34x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených1x
v Knihotéce49x
v Chystám se číst45x
v Chci si koupit8x

Štítky knihy

thrillery zmizení lidí

Autorovy další knížky

Shea Ernshaw
americká
2023  81%Komunita zmizelých
2023  51%Souhvězdí osudu