Maigret a Dlouhé Bidlo přehled

Maigret a Dlouhé Bidlo https://www.databazeknih.cz/img/books/64_/64511/bmid_maigret-a-dlouhe-bid-64511.jpg 4 65 65

Komisař Maigret série

< 38. díl >

V novele Maigret a Dlouhé Bidlo se pařížský policista na základě svědectví bývalé prostitutky pouští do poněkud neobvyklého vyšetřování: než dopadne pachatele vraždy, musí nejprve zjistit, zda k nějakému zločinu vůbec došlo.

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Odeon
Originální název:

Maigret et la Grande Perche , 1951


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Maigret a Dlouhé Bidlo. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

DzordanoChruno
29.01.2024 4 z 5

Konečne detektívka s Maigretom, kde nie je iba nonšalantná francúzska atmosféra, ale aj logika. V doterajších knihách prišlo rozuzlenie náhodou, omylom, alebo nevysvetliteľným myšlienkovým pochodom hlavného komisára. Tu všetko na seba nadväzuje a i keď dej ubieha pomaly a vyšetrovanie viazne, netreba vypiť hektolitre alkoholu ako Maigret, aby ste to strávili. Inak v tejto knihe je už z Maigreta riadny notorik, ktorý dopíja aj nedopité pivo po susedných kanceláriách... Trocha zvláštne na hrdinu, ktorého si máte obľúbiť.

milary
29.10.2023 5 z 5

Opět lahůdka pro uši. A navíc zajímavý případ bez mrtvoly, o jejíž existenci v domě, kam se vloupal, píše své družce (komisařově dávné "známé z galerky") vyděšený stárnoucí kasař, prchající před obviněním z vloupání a - kdovíčeho. Bývalá prostitutka má ale pro strach uděláno, bojuje za svého druha jako lev a otravuje komisaře tak dlouho, až se, navzdory naprostému nedostatku mrtvol i důkazů, pustí do vyšetřování.


rafan65
20.10.2023 5 z 5

Krásně napsaná kniha která je opravdu zvláštní směsicí lidských osudů. Autor dokázal znovu napsat napínavou detektivku a zároveň popsat hrůzný osud jedné rodiny. Mám pocit že příběhy Komisaře Maigreta jsou originální a potěší každého milovníka krimi.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Maigret a Dlouhé Bidlo v seznamech

v Přečtených102x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených4x
v Knihotéce64x
v Chystám se číst7x
v Chci si koupit2x