Maigret a Dlouhé Bidlo

Maigret a Dlouhé Bidlo https://www.databazeknih.cz/img/books/64_/64511/bmid_maigret-a-dlouhe-bid-64511.jpg 4 65 65

Komisař Maigret série

< 38. díl >

V novele Maigret a Dlouhé Bidlo se pařížský policista na základě svědectví bývalé prostitutky pouští do poněkud neobvyklého vyšetřování: než dopadne pachatele vraždy, musí nejprve zjistit, zda k nějakému zločinu vůbec došlo.

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Odeon
Originální název:

Maigret et la Grande Perche , 1951


více info...

Přidat komentář

DzordanoChruno
29.01.2024 4 z 5

Konečne detektívka s Maigretom, kde nie je iba nonšalantná francúzska atmosféra, ale aj logika. V doterajších knihách prišlo rozuzlenie náhodou, omylom, alebo nevysvetliteľným myšlienkovým pochodom hlavného komisára. Tu všetko na seba nadväzuje a i keď dej ubieha pomaly a vyšetrovanie viazne, netreba vypiť hektolitre alkoholu ako Maigret, aby ste to strávili. Inak v tejto knihe je už z Maigreta riadny notorik, ktorý dopíja aj nedopité pivo po susedných kanceláriách... Trocha zvláštne na hrdinu, ktorého si máte obľúbiť.

milary
29.10.2023 5 z 5

Opět lahůdka pro uši. A navíc zajímavý případ bez mrtvoly, o jejíž existenci v domě, kam se vloupal, píše své družce (komisařově dávné "známé z galerky") vyděšený stárnoucí kasař, prchající před obviněním z vloupání a - kdovíčeho. Bývalá prostitutka má ale pro strach uděláno, bojuje za svého druha jako lev a otravuje komisaře tak dlouho, až se, navzdory naprostému nedostatku mrtvol i důkazů, pustí do vyšetřování.


rafan65
20.10.2023 5 z 5

Krásně napsaná kniha která je opravdu zvláštní směsicí lidských osudů. Autor dokázal znovu napsat napínavou detektivku a zároveň popsat hrůzný osud jedné rodiny. Mám pocit že příběhy Komisaře Maigreta jsou originální a potěší každého milovníka krimi.

janina66
17.07.2023 5 z 5

Hodně povedený případ. Velmi zajímavé téma a vyšetřování vraždy, zatím bez mrtvoly.

Johhanka79
17.05.2023 4 z 5

Taková rychlá oddechovka k lampičce, kávě, bábovce v neděli odpoledne. Jen mi chyběl plápolající ohýnek v krbu.

Alma-Nacida
04.08.2022 4 z 5

Léto, chalupa a v ní knihovnička předchozí generace, a tam - pařížské podsvětí a komisař bonviván. Číst to chvíli déle, začnu asi taky popíjet a pokuřovat. :)
Detektivní klasika podle očekávání.

Vesmich
01.06.2022 5 z 5

Maigret a jeho parta, to je spolehlivá záruka pohody, byť to v souvislosti s vyšetřováním vražd zní poněkud vyšinutě. Všechno takový klídek, komisař si může dovolit zločin vlastně vyhledávat, nejen objasňovat. Všechny ty maigretovské vraždy jsou pořádné hnusárny, akorát autor nelíčí všelijaké podrobnosti, ty si může čtenář dosadit a domyslet sám.

MišusWinner
07.03.2022 5 z 5

Velice pěkný příběh, dobře se četla. Napínavý příběh jestli se vůbec stala ona vražda nebo ne a kdo teda nakonec je vrahem.

konicekbily
05.06.2018 5 z 5

Hezký příběh z venkovského prostředí. Maigret na žádost vyšetřejícího soudce vyrazí na venkov a při zjišťování pravdy odhaluje nesrovnalosti vedoucí - i dnes - k zamyšlení.

TheCiko5
06.11.2016 4 z 5

Objevení tohoto spisovatele v táborském antikvariátu byl pro mě malou výhrou. Na doporučení mého kamaráda jsem hrábnul po údajně ověřené řadě "Komisař Maigret". Knížka je velmi čtivá, autorovy tahy jsou lehké, logické a na sebe navazující. Vyprávění plyne jako voda a čtenáři ani nepřijde že má za sebou několik tvrdých psychologických výslechů a osobnostních rozborů. Simenon nepotřebuje obsáhlé popisy krajin, měst a vnitřních monologů, což možná naoko snižuje hodnotu knihy - spolu s nápisem na zadní straně - "Čtení na dovolenou". Mě však tato forma detektivky potěšila a přeji dalším dílům, které se mi dostanou do ruky, stejné, nebo ještě lepší propracování.

Ladys
13.10.2016 5 z 5

Komisař Maigret opět nezklamal.
Simenon uměl psát tak, že při čtení o mokrých dlažkách po dešti jste cítili jejich vůni. Vážně.
Atmosféra a živé ( kromě mrtvol, samozřejmě :-D ), uvěřitelné a dobře vykreslené postavy. To dělá Simenonovi knihy nezaměnitelnými a alespoň pro mě nesmrtelnými. Určitě si přečtu další.

borsalino_csfd
06.08.2016 4 z 5

Příjemné letní počtení, kdy v horkém létě Maigret vyšetřuje vraždu o které není vůbec jasné, zda-li se stala. Postavy a prostředí jsou velmi plasticky popsány, že máte pocit, že to vlastně znáte. Užil jsem si to (a koupil další Maigretovky...).