Komáři přehled

Komáři https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500101/bmid_komari-sVL-500101.jpg 3 19 19

Hlavní hrdina, pan Talliaferro, osmatřicetiletý muž konvenčních zásad a obdivu k umělcům, žije svůj poklidný a trošku nudný život, okořeněný tu a tam setkáním s umělci. Jeho žena před osmi lety zemřela a on si pozvolna zvyká na staromládenecký život. Jeho snem je však potkat ženu, která ho bude milovat a s níž prožije vášnivý vztah. Výlet lodí mu poskytne příležitost, hlavní hrdina je však příliš nejistý a neurotický. Jeho románek nedopadne dobře, přesto se rozhodne nevzdat svého snu. Během plavby se odhalují charaktery lidí, poznáváme pestrou společnost zastoupenou vymírající aristokracií, dravé jedince, bělošskou spodinu a koneckonců i černochy, Italy a Židy. Román známého amerického autora, držitele Nobelovy ceny, odehrávající se ve dvacátých letech dvacátého století mezi městskou smetánkou a lehce bohémskou společností žijící v New Orleansu.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Novartis
Originální název:

Mosquitoes , 1927


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Komáři. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

Finn69
08.04.2018 1 z 5

Dát jednu hvězdičku knížce, kterou napsal držitel Nobelovy ceny, je možná trošku rouhání, ale mě to prostě nebavilo. Docela jsem se nudil, děj nestál za řeč, pokusy o humor nebyly legrační, postavy bezvýrazné... Asi je to ten případ, že i mistr tesař se utne, se Snopesovskou trilogií se to vůbec nedá porovnávat.

beatnysek
28.08.2016 1 z 5

"Mluví, mluví, mluví: do nebe volající, srdcervoucí blbost slov. Zdálo se, že to nebere konce; jako by to mělo pokračovat navždy. Z idejí, myšlenek se stávaly pouhopouhé zvuky, jimiž se po libosti pohazovalo, dokud neuhynuly." Divím se, že autor - vzhledem k tomu, že už v polovině knihy musel takto pregnantně zobecnit, co je v první řadě předmětem jeho komunitní kritiky - vůbec pokračoval v psaní. Nenásleduje totiž nic jiného než mluvení, mluvení, mluvení: do nebe volající, srdcervoucí blbost slov, která nebere konce. Je to mé první setkání s Faulknerem, a je velmi pravděpodobné, že bude i posledním. Prvoplánoví a rozvlekle nudní, tak bych jeho Komáry popsal, a nezachrání je ani pár znamenitých postřehů, které neztrácejí svou platnost ani v dnešní době.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Komáři v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených23x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce45x
v Chystám se číst16x
v dalších seznamech2x