Pán chaosu přehled

Pán chaosu
https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/199895/pan-chaosu-199895.jpg 4 98 98

Kolo času série

< 6. díl >

Jak se kolo času otáčí, dují zemí větry osudu a Rand al‘Thor se snaží sjednotit státy k Poslední bitvě, k níž dojde, až se Temný konečně osvobodí, a zničit pasti, které nesmrtelní Zaprodanci nachystali na důvěřivé lidstvo. Bílá věž v Tar Valonu pod vedením amyrlin Elaidy rozhodla, že Randa je třeba ovládnout – v nejnutnějším případě zkrotit – a to okamžitě. A v Salidaru, mezi Ales Sedai ve vyhnanství, Egwain dostane předvolání před nejvyšší radu, a přitom ví, že se ho její kolegyně také snaží spoutat. Sucho a letní žár přetrvávají do zimy a Nyneiva s Elain, dědičkou Andoru, se v zoufalství vydávají hledat bajný ter'angrial, jenž by jim mohl pomoci nastolit normální počasí – a jejich hledání je zavádí mezi bělokabátníky, kteří hodlají všechny Aes Sedai smést z povrchu zemského. A na druhé polovině kontinentu Perrin Aybara cítí, jak ho Rand k sobě přitahuje, jako jeden ta'veren druhého, a poprvé za tisíc let se lučištníci z Dvouříčí vydávají do války.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , Fantom Print
Originální název:

Lord of Chaos , 1994


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pán chaosu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

Slezadav
04.03.2024 4 z 5

Zcela v duchu předchozích knih Kola času se i tady zhruba do půlky knihy nestane prakticky nic. Dochází k manévrování a připravování půdy, ale děj ubíhá tak šnečím tempem, že úplně chápu znechucení některých čtenářů.
Zatímco minule se mi závěr moc libil, tentokrát mám i tady trochu smíšené pocity. Ta správná akce začíná až několik málo kapitol před koncem a zakončení mi připadalo dost uspěchané. Proč, když autor napíše takovouhle bichli udělá závěr z rychlíku na pár stránkách?
Pozitivně hodnotím posun v nepříjemnosti a demenci ženských hrdinek. Ne snad, že by se začaly chovat normálně, ale mám pocit, že to bylo o chlup lepší, než v Ohni z nebes a hlavně tady neměly až tolik prostoru. Vysoce hodnotím také uvěřitelné chování i velmi realisticky popsány vývoj jednotlivých postav. V tomto ohledu má Kolo času už tradičně laťku hodně vysoko.
Pán chaosu je pro mě na slabší 4* a doufám, že další díly budou lepší. Asi nejvíc mi vadila velká roztahanost, spousta naprosto zbytečných scén a časté opakování již řečeného. Tahle kniha mohla mít úplně s přehledem poloviční délku a jako čtenář bych si odnášel stejně.
Po dočtení mi připadá, že mám víc nových otázek, než odpovědí. U spousty linií, které se začaly utvářet v předchozích několika dílech, jsem čekal, že tady dojdou k rozuzlení nebo alespoň výraznému posunu, což se nestalo. Asi se autor snažil, aby tahle kniha neměla zakončení, ale i ten zrychlený akční závěr bylo "nějaké" zakončení.

Adam84
25.09.2023 4 z 5

Upocený a poklidnější - vyjma již tradičního finále, do kterého se ovšem vyplatí dočíst - díl série.

I přes výrazné zklidnění tento díl nenudí, stránky ubývají svižným tempem a volný konec opět dává chuť přečíst díl další.

Vadou na kráse budiž jen bohužel již tradiční a neustálý Randův doprovod aielských strážkyň a také trochu očekávaný návrat Perrina, který po svatbě zatím nedostal dostatek příběhového prostoru.


Hakkon
27.03.2023 2 z 5

Zatiaľ najťažšia časť zo série, čítal som ju takmer pol roka a pomedzi to som si radšej prečítal viacero iných kníh. Veľmi razťahaná kniha, kde sa na sínusoide striedajú skvelé pasáže s extrémne nudnými deskriptívnymi časťami (z 900 strán je skutočne 800 opis a 100 akcia/posúvanie deja ďalej). Rand krásne šaleje, otravné postavy sú ešte otravnejšie a charakterovú zmenu novozvolenej Amyrlin nebudem ani komentovať. Ani skvelý antiklimatický záver nedokázal zachrániť tento filler, 2/5

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pán chaosu v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených163x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených4x
v Knihotéce120x
v Chystám se číst62x
v Chci si koupit24x
v dalších seznamech3x

Autorovy další knížky

Robert Jordan (p)
americká, 1948 - 2007
2012  79%Oko světa
1998  75%Oko světa 1
2019  85%Kolo času 0–14 (komplet)
2016  94%Bouře přichází
2017  94%Vzpomínka na světlo