Kolo času 0–14 (komplet) přehled
Kolo času série
Konečně komplet Kola času – 15 skvělých knih plných epické fantasy. Není příliš mnoho fantasy cyklů, které se staly legendami. Jordanovo Kolo času mezi ně rozhodně patří. Kolo času se otáčí a věky přicházejí a odcházejí, zanechávajíce za sebou vzpomínky, jež se mění v pověsti. Pověsti blednou v mýty a dokonce i mýty jsou dávno zapomenuty, když se věk, jež se zrodil, vrátí. Ve třetím věku, věku proroctví, jsou svět a čas v rovnováze. Co bude i co je by mohlo padnout do rukou Stínu.... celý text
Originální název: The Complete Wheel of Time Series Set (0–14), 2014
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kolo času 0–14 (komplet). Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 4 komentářůSouvisející novinky - Kolo času 0–14 (komplet) (0)
Kniha Kolo času 0–14 (komplet) v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 5x |
| v Přečtených | 42x |
| v Doporučených | 8x |
| v Mé knihovně | 16x |
| v Chystám se číst | 88x |
| v Chci si koupit | 28x |
| v dalších seznamech | 2x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
James Oliver Rigney, Jr. také napsal(a)
| 2012 | Oko světa |

89 %
75 %
58 %

Kolo času 0–14 (komplet)
Napínavý a poměrně zajímavý příběh, který se klidně mohl stát inspirací leckterému scifi nebo fantasy dílu.
Bohužel je ale podaný tak obšírným, repetetivním a předvídatelným jazykem, že kdyby se prvních 11 knih zredukovalo do 2-3, o nic důležitého bychom nepřišli. Někdy jsem měl pocit, že kdyby člověk pár kapitol, nebo knih vynechal, našel by příběh na stejném místě, jen by se musel seznámit s novými 70 jmény. A kdyby se plošně vyškrtlo několik frází (Mainive was toughing on her braid), už to by tu sérii o knihu zkrátilo.
Poslední 3 ale napsal podle autorových poznámek po jeho smrti někdo jiný a odvedl opravdu o hodně lepší práci coby vypravěč.
Poslední 3 díly jsem hltal každý řádek a jak už jsem od druhého dílu nedočkavě vyhlížel konec toho vatového utrpení, po těch 12-14 mě mrzelo, že už přišel.