Koľko váži Matilda přehled

Koľko váži Matilda https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/270001/mid_kolko-vazi-matilda-nrO-270001.jpg 4 65 65

Rozprávanie o tom, ako sa malý adoptovaný chlapec stretáva so šikanovaním staršej spolužiačky, upúta svojím stoickým humorom a autentickým detským jazykom. Príbeh, zdanlivo postavený na zábavnej tragikomike, postupne odhaľuje mnohem zásadnejšie, nadčasové témy - rasovú odlišnosť, nezničiteľnú lásku dieťaťa k rodičom či šťastie skryté v každodennom živote.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Koľko váži Matilda. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

for-com
30.10.2023 3 z 5

"Matylda" má nevýhodu, že byla čtena/poslechnuta jako druhá kniha od pana Holuba. První byla Mstivá Soňa a ta byla skvělá (do velké míry i naprosto fantastickým výkonem Davida Novotného). Matylda bohužel její úrovně nedosáhla. Oceňuji však, že Jiří Holub přibližuje vtipnou formou vážnější témata, jazyk jakým je příběh Káji vyprávěn bude děti určitě bavit. Jen jsem měla někdy pocit, že se hlavní hrdina chová na méně než nějakých 8 let, ale možná to bylo dáno jeho životní situací. Pro děti určitě super, mě tolik neoslovila, ale David Novotný je stále výborný.

E_Lan
09.07.2022 4 z 5

Příjemné a pro všechny věkové kategorie vtipné čtení. Adoptovaný kluk v hlavní roli je vynikající nápad, vyprávění je správně dětsky peprné a ani chvilku nenudí. Po Mstivé Sonie další velmi povedené dílko.


LunaL.
22.03.2022

O knížce mi vyprávěla známá, že ji četla dětem a dost se u ní všichni nasmáli, ať ji časem taky s dětmi čtu. Zahlédla jsem ji v knihovně, tak jsem ji zkusila (zatím sama, děti jsou na to ještě malé) číst. A byla jsem dost zklamaná. Kniha je vtipná, ale úplně to není ten humor, co mám ráda. Nedokážu se zasmát situaci, kdy někdo strčí toho druhého do popelnice a ještě s ní zatočí. Víc mi ale vadilo, kolik tam bylo sprostých slov. Vím, že je děti budou znát ze školy, to ale neznamená, že by se s nimi měli setkat i v knížce.
Jako hodně oddechová knížka pro dospělý to není špatný, ale nějak si nedokážu představit, že bych knížku za tři roky četla synovi.
Od autora jsem nedávno četla Zádušní mši za hraběnku, ta se mi líbila moc. Škoda, že tohle ne.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Koľko váži Matilda v seznamech

v Přečtených82x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených7x
v Knihotéce15x
v Chystám se číst20x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech5x