Koho miluješ přehled

Koho miluješ https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/298028/bmid_koho-milujes-uFe-298028.jpg 4 133 133

Někdy se bojíme uskutečnit svůj sen ze strachu, že bychom přišli i o to málo, co máme nyní. Bylo jim osm let, když se setkali v čekárně na pohotovosti. Rachel Blumová je v nemocnici jako doma, má totiž vrozenou srdeční vadu. Andy Landis potřebuje jen zasádrovat zlomenou ruku. On se jí představí. Ona mu povypráví svůj příběh. A pak se rozejdou v domnění, že se vidí naposledy. Mýlí se. Rachel vyrůstá v honosném domě, rodiče ji zbožňují a udělali by pro ni první poslední. Není divu, že Rachel postupem času zjistí, že vlastně ani neví, co by od života měla chtít. Naproti tomu Andy žije na chudém předměstí se svou osamělou mámou. Jedinou šancí na vymanění z mizérie takového života je jeho neobyčejný sportovní talent. Ano, Andy se má stát jedním z nejlepších běžců své generace. Rachel a Andy se náhodně setkávají po celá tři desetiletí. Oba v tom čase vystudují střední i vysokou školu, projdou si manželstvím i peklem rozvodu, zažijí chvíle sladkých vítězství i rozčarování z porážek. Celou dobu jeden o druhém vědí, ale přesto se pokaždé rozcházejí s pocitem, že tentokrát se už opravdu vidí naposledy. A pokaždé se znovu mýlí. Jejich příběh je totiž jedním z nejsilnějších milostných příběhů, jaké jste kdy četli.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Koho miluješ. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (39)

Gweny
01.08.2022 5 z 5

"Měřítkem člověka je, zda umí milovat". (s.368)

Ráno po probuzení jsem číst začala a pár minut před půlnocí jsem knihu zavřela, když jsem se slzami v očích dočetla poslední řádku. Mezitím jsem samozřejmě obstarala standardní nedělní domácí práce...
Původně jsem si knihu vybrala do čtenářské výzvy, protože autorka je o 22 let starší, než já, ale teď jsem šťastná, že se mi příběh dostal do rukou.
Často v něm bývala místa, kdy se mi z očí koulely po tvářích slzy. Tak moc jsem se sžila s Rachel i Andym. Dokázala jsem pochopit jejich jednání, dokázala jsem nejdřív souhlasit s jedním, pak s druhým. Stála jsem nad nimi a vše sledovala zvenčí... Kéž bych toho byla schopná i ve svém životě. Jen se povznést nad situace, kterými procházím, pochopit je, přijmout je a jít dál.

Knihu jsem zakoupila na bazaru a pobavilo mne, že čtenář či čtenářka přede mnou v ní opravovala stylistické i pravopisné chyby. To mě nikdy nenapadlo a je pravda, že v některých knihách by jich bylo spoustu. Ovšem tady jsem narazila snad jen na 3, což je na 400 stránkách zanedbatelné množství..

Knihu můžu s čistým srdcem doporučit těm, kdo mají vyřešené vztahy - se svými rodiči, přáteli, bývalými i současnými partnery... Ostatní budou v knize hledat podobenství se svým životem a bude to znamenat buď slzy nebo vztekem odhozenou knihu, případně něco rozbitého. A nebo se na vše můžete podívat z výšky a vzít si z příběhu inspiraci.

mataaskorice
29.06.2022 4 z 5

Příjemná, nenáročná oddechovka. Děj mě iritoval v části o univerzitních elitních klubech - na chlup stejné jako v amerických komediích pro teenagery, ale jinak to bylo poměrně příjemné počtení o lásce, která se v průběhu let vzdaluje a zase setkává.


jeny-v
27.05.2020 4 z 5

Taková milá a čtivá kniha, s nádechem romantiky, jejíž děj se odehrává v rozmezí let 1985-2015. Rachel pochází ze židovské rodiny, která ji miluje a nejen proto, že má vrozenou srdeční vadu, ale také proto, že je veselá, kamarádská, chytrá i hezká. V čekárně v nemocnici se seznámí s osmiletým klukem, který čeká na ošetření úrazu ruky. Vypráví mu pohádku "O perníkové chaloupce", aby zapomněl na bolest. Následně se dozvídáme o životě chlapce Andrewa, který žije pouze s matkou Lori a sní stát se olympijským vítězem v běhu. Velkou podporu má u pana Sillse, který se ho ujme. A tak začíná příběh setkání a rozchodů mezi Rachel a Andym. V knize se odvíjí jejich osudy během třiceti let, kdy jeden dosáhne vysněné mety, ale také si sáhne na samé dno a druhý si myslí, že nachází doživotní štěstí v manželství. Osud má s nimi a jejich láskou jinak rozdané karty.....

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Koho miluješ v seznamech

v Přečtených190x
ve Čtenářské výzvě32x
v Doporučených13x
v Knihotéce132x
v Chystám se číst127x
v Chci si koupit20x
v dalších seznamech2x