Klamný dojem přehled

Klamný dojem https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/489296/bmid_klamny-dojem-r1U-489296.jpg 4 48 48

Tento poutavý příběh plný zvratů a šokujících intrik začíná v New Yorku, kde je krátce po teroristických útocích 11. září 2001 pohřešovaná Anna Petrescová. Má se za to, že je mrtvá, čehož Anna využije a uprchne z Ameriky. Jenže je pronásledována přes celý svět – z Toronta do Londýna, Hongkongu, Tokia a Bukurešti – zatímco se zoufale snaží najít odpovědi na následující otázky. Proč byla noc před 11. zářím ve svém anglickém venkovském sídle brutálně zavražděna stará aristokratka? • Proč úspěšného newyorského bankéře nepřekvapilo, že ráno poštou obdržel něčí levé ucho? • Proč špičkový manhattanský právník pracoval pouze pro jediného klienta a nikdy si neúčtoval žádný poplatek? • Proč bylo olympijské gymnastce vyplaceno milion dolarů, přestože neměla bankovní účet? • Proč byla anglická hraběnka připravena zabít zmíněného bankéře, právníka a gymnastku, i když to znamenalo strávit zbytek života ve vězení? • A proč dal japonský ocelářský magnát 50 milionů dolarů ženě, kterou potkal jen jednou v životě? Bude zapotřebí všech prostředků FBI a Interpolu, aby se podařilo najít spojení mezi touto zdánlivě nesourodou skupinou lidí. A co s tím vším má společného Van Goghův „Autoportrét s obvázaným uchem"?... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: ekniha , Saga Egmont
Originální název:

False Impression , 2005


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Klamný dojem. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

novecento
25.01.2024 4 z 5

Zajímavé nahlédnutí do světa bohatých milovníků umění, kteří neznají překážky v cestě za svými Van Goghy...Vůbec jim nezávidím, jsou to jen bohatí chudáci. Lépe je, zajet si na výstavu do Vídně, nebo Amsterdamu, vypít si cappuccino u Hawelky a být v klidu. Dobře se to četlo, jen nechápu, proč to Archer zbytečně dramatizoval se všudy přítomnou šílenou Krantzovou.

iceVS
24.07.2022 5 z 5

Absolutně špičkový čtení.
Autorovy znalosti jsou nepřekonatelné a všestranné, a ty z oblasti umění mě zaujaly už před třiceti lety při čtení "Dolarovky".
Tuhle knihu jsem naposledy rozhodně nečetla.


jaroiva
31.12.2021 5 z 5

Taky jsem se při výběru knih k poslechu nechala zmást označením horor. Protože se mi teď líbí Archerovy knihy, zajímal mě i jeho horor.
No. Tak horor to sice není, ale autor ani tentokrát nezklamal, takže za mě dobrý. Nelituju koupě.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Klamný dojem v seznamech

v Přečtených71x
v Doporučených2x
v Knihotéce54x
v Chystám se číst13x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech1x