Klamný dojem

Klamný dojem https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/489296/bmid_klamny-dojem-r1U-489296.jpg 4 48 12

Tento poutavý příběh plný zvratů a šokujících intrik začíná v New Yorku, kde je krátce po teroristických útocích 11. září 2001 pohřešovaná Anna Petrescová. Má se za to, že je mrtvá, čehož Anna využije a uprchne z Ameriky. Jenže je pronásledována přes celý svět – z Toronta do Londýna, Hongkongu, Tokia a Bukurešti – zatímco se zoufale snaží najít odpovědi na následující otázky. Proč byla noc před 11. zářím ve svém anglickém venkovském sídle brutálně zavražděna stará aristokratka? • Proč úspěšného newyorského bankéře nepřekvapilo, že ráno poštou obdržel něčí levé ucho? • Proč špičkový manhattanský právník pracoval pouze pro jediného klienta a nikdy si neúčtoval žádný poplatek? • Proč bylo olympijské gymnastce vyplaceno milion dolarů, přestože neměla bankovní účet? • Proč byla anglická hraběnka připravena zabít zmíněného bankéře, právníka a gymnastku, i když to znamenalo strávit zbytek života ve vězení? • A proč dal japonský ocelářský magnát 50 milionů dolarů ženě, kterou potkal jen jednou v životě? Bude zapotřebí všech prostředků FBI a Interpolu, aby se podařilo najít spojení mezi touto zdánlivě nesourodou skupinou lidí. A co s tím vším má společného Van Goghův „Autoportrét s obvázaným uchem"?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: ekniha , Saga Egmont
Originální název:

False Impression , 2005


více info...

Přidat komentář

novecento
25.01.2024 4 z 5

Zajímavé nahlédnutí do světa bohatých milovníků umění, kteří neznají překážky v cestě za svými Van Goghy...Vůbec jim nezávidím, jsou to jen bohatí chudáci. Lépe je, zajet si na výstavu do Vídně, nebo Amsterdamu, vypít si cappuccino u Hawelky a být v klidu. Dobře se to četlo, jen nechápu, proč to Archer zbytečně dramatizoval se všudy přítomnou šílenou Krantzovou.

iceVS
24.07.2022 5 z 5

Absolutně špičkový čtení.
Autorovy znalosti jsou nepřekonatelné a všestranné, a ty z oblasti umění mě zaujaly už před třiceti lety při čtení "Dolarovky".
Tuhle knihu jsem naposledy rozhodně nečetla.


jaroiva
31.12.2021 5 z 5

Taky jsem se při výběru knih k poslechu nechala zmást označením horor. Protože se mi teď líbí Archerovy knihy, zajímal mě i jeho horor.
No. Tak horor to sice není, ale autor ani tentokrát nezklamal, takže za mě dobrý. Nelituju koupě.

soupik2012
20.09.2021 4 z 5

Po této knize jsem sáhla z toho důvodu, že mě nalákalo žánrové zařazení horory. Hororů je v audiu žalostně málo a tak je cíleně vyhledávám. Bohužel, pro toho, kdo tuto knihu zařadil do hororů, budou patrně Broučci od pana Karafiáta tím největším krvákem, který kdy v životě četl. Jiné rozumné vysvětlení nemám. Jedná se o thriller, případně o špionážní román. Z počátku to vypadalo, že budu z příběhu nadšená. Zajímavá záplatka. Svižně vyprávěný příběh, bez zbytečných hluchých míst. Nejnapínavější část se odehrává při teroristickém útoku na Světové obchodní centrum v New Yorku. To byl velice chytrý nápad, jak svou identitu nechat zmizet ze světa. Bohužel, tím můj výčet chvály končí. Místo toho, aby příběh nabíral stále větší a větší tempo a patřičně se zamotal. Stává se naopak nudnějším a především velice snadno předvídatelným. Navíc se do příběhu začnou vkrádat nelogické, nebo jenom velmi těžko uvěřitelné situace. Celkově se jedná o průměrný thriller, který neurazí, ani nenadchne. Nicméně autor píše vcelku zajímavým způsobem a dostane u mě ještě jednu šanci. Z audioknihy jsem také nebyla zrovna nadšená. Což o to, pan Tomáš Jirman jí načetl velice dobře. Drobné chybičky při střihu jsou téměř nepostřehnutelné, ale již jsem si zvykla na úplně jinou úroveň zpracování. Vadila mi absence hudebního podkresu. A bylo by nanejvýš žádoucí, oddělit zvukem také přechod mezi jednotlivými dějovými linkami.

anája
16.06.2021 1 z 5

Bohužel jsem nedocetla.Připadalo mě to po zacteni jako taková tuctovka.

zdendula31
29.03.2021 4 z 5

Parádní oddechovka..

kolacky
28.10.2020 4 z 5

Příjemné, očekávatelné počtení.

Maevie
07.02.2018 3 z 5

Hezky napsané, ale zápletku jako bych už někde četla. Každopádně příjemná oddechovka, která sice není bomba, ale nezklame.

malen
12.05.2015 5 z 5

Líbilo, dobře se četlo, autora mám ráda

Artepy
11.04.2014 3 z 5

Knížka se mi líbila, četla se velmi lehce. Byla to moje první knížka od pana Archera a jistě si ráda přečtu další. Přesto mi občas přišla taková trochu povrchní a vyumělkovaná. Neumím ten pocit pořádně popsat :)

Teď se musím dodatečně omluvit! Četla jsem knížku ve vydání nejlepšího světového čtení, kde byla zkrácená. Jsem si zcela jistá, že zrovna této knížce to hodně uškodilo :)

čef
23.03.2012 5 z 5

Příběh příjemně plyne, napětí je sladce dávkováno a očekávání oddechovky je nanejvýš splněno. Ano přátelé - na rozdíl od skutečnosti, zde v tomto románu pravda a láska rozhodně zvítězí nad lží a nenávistí a ani se přitom nezapotíte.

Marabu
30.03.2011 5 z 5

Můj oblíbený autor opět nezklamal - výborné čtení. Akorát vydavatel mohl lépe zkontrolovat text knihy, má tam spoustu chyb. DOPORUČUJI :-)