Kéž je nám odpuštěno přehled

Kéž je nám odpuštěno
https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/243314/mid_kez-je-nam-odpusteno-243314.jpg 3 57 57

Příběh o nečekaných tajemstvích, která vám ze dne na den změní celý život. Harold Silver tráví život pozorováním svého mladšího, ale vyššího bratra George, výstředního televizního producenta se sympatickou manželkou, dvěma dětmi a vilou na předměstí New Yourku. Harry, historik a expert na prezidenta Nixona, však také zná Georgovu násilnickou povahu. A chvíle, kdy se George přestane ovládat, má za následek čin tak násilný, že oběma bratrům převrátí život naruby.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Host
Originální název:

May We Be Forgiven


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kéž je nám odpuštěno. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (22)

Yorika
26.08.2020 3 z 5

Hlavní hrdina to v knize nemá jednoduché. Během jednoho roku se mu život obrátí úplně vzhůru nohama a on musí řešit věci a problémy, které nikdy řešit nemusel.
Stačí jedno malé šlápnutí vedle a pojednou člověk přijde ke psovi, kočce a k dalším členům smečky, které se stane vůdcem a ochráncem. Jak se s tím vším vyrovnat? Harold se s osudem popral, s neuvěřitelným nadhledem a klidem. Pokorně přijímá, co mu život nadělí, až se čtenář občas trochu zlobí, že se nedokáže o své štěstí více poprat. Ale kdoví? Možná je to všechno nakonec právě tím štěstím,které hledá?
Ač poměrně bichle, kniha je napsána svěžím způsobem, který nenudí a stránky příběhu rychle ubíhají. Jen ten závěr mi přišel trochu zdlouhavý a zbytečný. Zvláštní kniha.

Káča2015
30.04.2020 3 z 5

Nedočetla jsem. Srovnání s Irvingem nebo Updikem mi připadá hodně přemrštěné.


Aghatte
25.01.2020 2 z 5

kniha tak vtipná, že budete slzet smíchy... Vyprávění o svobodě, úspěchu a druhé šanci...

Proboha, tak to jsem asi měla jinou knihu ve zmíněných deskách. Neusmála jsem se ani jednou, a za jediný úspěch považuji, že hrdina i já jsme neskončili pod vlakem.
Přečetla jsem všechna hodnocení, i odkaz na recenzi, ve snaze nalézt něco, co já na těch 540 str.neviděla. Bohužel.
Pořád jen vidím chudáka, kt. se ne vlastní vinou stal obětí divného světa, plného úchylných a divných lidí, kteří ale za divného považují jeho.
Pokud právě on nebo pes, kočka či dítě nezvrací, chtějí to "udělat", případně se ptají kdo to komu udělal, pojídají nestravitelná jídla, vraždí druhé na potkání a ještě je soud osvobodí, mávají kreditkama, nakupují, cestují... ale vůbec nic tam není lidského.
Smrt na začátku mi přijde jako ohromná zbytečnost, jelikož se to na nikom vlastně vůbec nepodepsalo. Děti se jen zeptají, to udělal tatínek? Tatínek si žije v nějakém nobl santoriu, strýček zdědí všechny statky, a pak už to jen dělá s každým, kdo mu přijde do cesty. Děti jsou smutné, ale mají program na celý rok předplacen, jede se dál.
Já pořád doufala v hloubku, pak už jen v lidskost, ale nic. Dalo se to přečíst, od půlky prolistovat, ale nejsem asi ten správný konzument.
Naštěstí nemám nikoho ve svém životě, kdo by se jen trochu podobal osobám z tohoto románu. Díkybohu ne.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Připravované knižní novinky (2. - 8. 3.)

02.03.2015


Připravované knižní novinky (23. 2. - 1. 3.)

22.02.2015


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2013 - Women's Prize for Fiction


Kniha Kéž je nám odpuštěno v seznamech

v Přečtených68x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených5x
v Knihotéce29x
v Chystám se číst44x
v Chci si koupit9x
v dalších seznamech2x

Autorovy další knížky

A. M. Homes
americká, 1961
2015  68%Kéž je nám odpuštěno
2008  57%Tato kniha vám zachrání život