Když jsme ještě věřily na mořské víly přehled

Když jsme ještě věřily na mořské víly https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474394/bmid_kdyz-jsme-jeste-verily-na-morske-vi-mF4-474394.png 4 118 118

Kit a Jossie byly nerozlučné sestry. Vyrůstaly v prosluněné Kalifornii, jejich hřištěm byl oceán. Ale je to už patnáct let, co Josie Bianciová zahynula ve vlaku během teroristického útoku. To si alespoň myslí její sestra, nyní lékařka na pohotovosti v Santa Cruz. Stačí však jen několik vteřin večerního zpravodajství, které převrátí Kitin život úplně naruby. Záběry z požáru v Aucklandu zachytí ženu, která je do detailu, včetně jizvy v obočí, podobná údajně mrtvé Josie. Nemůže být pochyb. Kit zavalí vlna emocí – zármutku, pocitu ztráty a hněvu. Ale také se jí nabízí šance konečně se vyrovnat s minulostí – pokud se jí povede nalézt svou dlouho ztracenou sestru.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Metafora
Originální název:

When We Believed in Mermaids , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Když jsme ještě věřily na mořské víly. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (46)

Miro67
14.05.2024 4 z 5

" Naskytla se mi příležitost a já ji využila. Musela jsem ji zabít, nebo zemřít".
Život není procházka růžovým sadem a jeho start - dětství - se na něm podepíše měrou větší, než si uvědomujeme. Měly Kit s Jossie smůlu na nevšímavé rodiče nebo štěstí na přítele Dylana? Asi od všeho trochu. Že si každá pak našla tu svojí cestu ven je díky tomu, že i osud dává druhou šanci.

Květ
26.02.2024 5 z 5

Krásné čtení pro ženy, příběh (nejen) dvou sester, kdy vyprávění každé z nich tvoří jednu dějovou linku. Četl se mi velice lehce, i když obsahově není zrovna radostný, k odlehčení přispěje milostná linka. Je to kniha o starých křivdách, bolestných vzpomínkách, nelehkém dětství, kniha o hledání sebe sama, o odpuštění.


Pája699
01.11.2023 5 z 5

Krásný, nezapomenutelný příběh sester Jossie a Kit....smutné, dojemné, dechberoucí. Vždycky se mi líbí, když se prolíná přítomnost s minulostí.....má to něco do sebe. Kniha je krásně napsaná a fantasticky se čte.

Myslím, že už to bylo vše řečeno a já mohu jen souhlasit s názory čtenářů :-) Obálka, která vás upoutá hned na první pohled a nutí vás si knihu přečíst.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (24. týden)

13.06.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Když jsme ještě věřily na mořské víly v seznamech

v Přečtených145x
ve Čtenářské výzvě32x
v Doporučených8x
v Knihotéce145x
v Chystám se číst148x
v Chci si koupit25x
v dalších seznamech7x