Katharinin kód přehled

Katharinin kód
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499672/bmid_katharinin-kod-uaV-499672.jpg 4 177 177

William Wisting série

< 12. díl >

Vo Wistingovej skrini leží už dvadsaťštyri rokov zložka k starému prípadu. S manželom nezvestnej Kathariny sa už medzičasom spriatelil a na výročie jej zmiznutia sa obaja muži zvyknú stretnúť. Tento rok však Wisting Martina Haugena doma hľadá márne. Zmizol. Hlavný inšpektor musí spojiť svoje sily s vyšetrovateľom z Kriminálnej polície. Podarí sa im rozlúštiť Katharinin kód? Kniha je úvodom plánovanej štvordielnej série s názvom Odložený prípad.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: ekniha , Premedia
Originální název:

Katharina-koden , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Katharinin kód. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (45)

david5746
13.05.2024 3 z 5

Celkem slušná detektivka, na severské poměry neskutečně normální a usedlá, což rozhodně tleskám. Ale že by mě čtení nějak extra bavilo, to zas ne. Mrtvolu by čtenář hledal docela brzy a to nevyluštění šifry si to super luštitelské policejní oddělení taky za rámeček asi nedá.

markej
02.10.2023 4 z 5

Katharinina šifra je už dvanáctý díl série s detektivem Williamem Wistingem v hlavní roli, ovšem první z „podsérie“ Odložené případy. Žádnou knížku od autora jsme ještě nečetla, ale nijak to nevadilo, knihy na sebe zřejmě navazují jen velmi volně.

Wisting vyšetřuje případ, který je 24 let starý a který se týká Martina Haugena, s nímž se William během let spřátelil, ovšem o jehož nevině celou dobu pochyboval. Martinova žena Katharina zmizela beze stopy a ještě po sobě zanechala záhadnou číselnou šifru, kterou nikdo nebyl schopen rozluštit.

Ačkoli mi připadalo, že šifru mohli odborníci při troše fištrónu rozluštit, že konec byl trochu rychlý a že povahy postav mohly být více prokresleny, celkově se mi knížka četla dobře a rychle. Byla jsem tedy spokojená, a dokonce jsem si hned objednala další díl, protože severské detektivky, v nichž netečou potoky krve, neuřezávají se končetiny a nečtvrtí těla, mám moc ráda.

Hodnocení: 4* z 5*


manteca8619
14.08.2023 5 z 5

Miluju odložené případy a tahle knížka byla trefa do černého. 24 let už uběhlo od doby co neznámo kam zmizela Katharina a nechala po sobě jen papír se zvláštní šifrou. William Wisting tenhle případ nikdy nepustil z hlavy a s manželem Kathariny je pojí zvláštní přátelství. Ale najednou se objeví nové důkazy a tak je případ znovu otevřen...Příběh má spád, kapitoly se čtou dobře. Moc mě tahle krimi bavila rozhodně ji doporučuji.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (8. týden)

16.02.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Katharinin kód v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených220x
ve Čtenářské výzvě20x
v Doporučených10x
v Knihotéce128x
v Chystám se číst110x
v Chci si koupit28x
v dalších seznamech4x