Kam zmizla Aljaška přehled

Kam zmizla Aljaška https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/519641/bmid_kam-zmizla-aljaska-rLY-519641.jpg 4 3656 3656

Miles má bizarnú záľubu v posledných slovách svetových osobností. Najviac ho fascinuje Francois Rabelais a jeho posledná veta: „Idem hľadať to Veľké Azda." Miles si nechce počkať na podobný osud a presvedčí rodičov, nech ho pustia do internátnej školy mimo mesta. V Alabame si rýchlo nájde nových priateľov: spolubývajúceho Chipa, ktorého všetci volajú Plukovník a ktorý vo voľných chvíľach memoruje nekonečné abecedné zoznamy, i krásnu, ale nepredvídateľnú Aljašku, do ktorej sa zamiluje. Čaká ich rok plný porušovania školského poriadku, testov a skúšok, žartíkov, rozchodov a odhalen ých tajomstiev. Čo zmení Milesov názor na jeho „Veľké Azda"? (také niečo by som skôr dala nakoniec)... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Looking for Alaska , 2005


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kam zmizla Aljaška. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (667)

Věra91
13.05.2024

První kniha J. Greena, kterou jsem četla a musím uznat, že autor si umí čtenáře u čtení udržet. Donutil mě zapřemýšlet i na svým vlastním životem. Jsou v ní emoce, které mě dokázali rozbrečet aniž bych to já osobně čekala. Neskutečně se mi líbila.

Gabriela_K
09.03.2024 4 z 5

Přiznám se, že ten zvrat jsem neodhadla. Měla jsem nějaké nápady, co by se mohlo stát, ale tenhle mě nenapadl.
Aljaška je postava u které nedokážu říct, jestli ji mám ráda nebo ne. Někdy byla fajn, někdy mi naopak dost vadila svým chováním. Ve výsledku to nikterak neovlivňuje moje finální hodnocení.
Kniha byla čtivá, styl psaní se mi líbil. Není to asi nic k čemu bych se chtěla ještě někdy vracet, přesto jsem ráda, že jsem se ke knize dostala.


IrenaMikerová
07.02.2024 5 z 5

Knížku jsem dostala jako dárek, ale nevěděla jsem do čeho jdu když jsem jí začala číst. Knížka je o přátelství, o bolesti když někoho ztratíte, ale také o vyrovnání s tím když někoho ztratíte, je o sebepoznávání. Silný, ale zároveň jednoduchý příběh. Myslím, že rozhodně stojí za přečtení.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (45. týden)

03.11.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2006 - YALSA Book Awards (Michael L. Printz Award)


Kniha Kam zmizla Aljaška v seznamech

v Právě čtených66x
v Přečtených5 969x
ve Čtenářské výzvě582x
v Doporučených436x
v Knihotéce1 246x
v Chystám se číst1 040x
v Chci si koupit246x
v dalších seznamech32x