Švadlenin dar přehled

Švadlenin dar https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497394/bmid_svadlenin-dar-cbJ-497394.jpg 4 32 32

Kam včely chodí spát série

< 2. díl

Tři dívky a Paříž… Město lásky a krásy, tenkrát ale temné, zahalené ponurou šedí nacistické okupace. Tři dívky žijící své životy ve válečné Paříži a skrývající svá tajemství. Tajemství, jež je spojovala, tajemství, jež je rozdělovala… A po mnoha a mnoha desítkách let přijíždí do Paříže vnučka jedné z těch dívek z oněch časů. Přijíždí, aby uchopila do rukou vlastní život, aby se dozvěděla, kým je, jaké jsou její kořeny. Začíná pronikat pod povrch a chápat, že svět je mnohem složitější, než si myslela. Připomíná ty stařičké šaty z hedvábí barvy půlnoční modři – jenom když se díváte opravdu zblízka, pochopíte, že jsou sešité z útržků a hadříků…... celý text

Literatura světová Válečné Historické romány
Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

The Dressmaker's Gift , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Švadlenin dar. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

Renike
10.07.2022 5 z 5

Moc krásná kniha o statečnosti, vytrvalosti a odvaze. Je vlastně volné pokračování knihy Kam včely chodí spát. Moc se mi líbila, jako zatím každá kniha od autorky.

Neluš
20.05.2022 5 z 5

Od této autorky druhá přečtená knížka. Moc se mi líbí její styl psaní a hlavně to, že si nastuduje o čem píše. Knížku věnuje hrdinkám odboje.
Ráda čtu válečné příběhy a zde jsem se dozvěděla zase něco nového - v genech dětí obětí byly při vyšetřování nalezeny stopy traumatu (i u dětí, které se narodili až po holokaustu).


sicilia14
27.03.2022 3 z 5

Citavo napísaný príbeh, dve časové línie, prelinajuce sa. Prekvapila ma ťažká téma, ktorú som od tejto autorky nečakala. Ale nejak mi tam chýbala hĺbka, bol to rozpravany príbeh. Dobre rozpravany, ale príbeh .Téma si zaslúži hlbšie ponorenie, ako len príbeh. Na druhej strane sa o minulosti dozvedia aj ľudia, ktorých strašná história utrpenia v druhej svetovej vojne nezaujíma, alebo sa jej boja.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (37. týden)

12.09.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Švadlenin dar v seznamech

v Přečtených45x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených3x
v Knihotéce136x
v Chystám se číst64x
v Chci si koupit12x
v dalších seznamech3x