Jizvy přehled

Jizvy
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538611/bmid_jizvy.jpg 4 18 18

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jizvy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

Terva
dnes 4 z 5

„Když je to mrtvý,
tak je to mrtvý.
Nechápu
v čem je
kurva problém.“

Komiks, který byl přidán jako bonus k příběhu Agent Strachu bych si stejně koupil, i kdyby nebyl součástí balíčku. Když jsem totiž v ukázce viděl, jak je krásně černobíle nakreslený, řekl jsem si, že to chci. No a teď jsem jej rozbalil z igelitové ochranné fólie, otevřel, očuchal a s jistým uspokojením jsem se do něj pustil. Jak tvrdí Matt Fraction v úvodu ke knize, je lepší ji hned odložit. Na konci téhle knihy je prý monstrum. Tak ji odložte. Odejděte. Tahle kniha vám zlomí srdce. Jaké lepší positivní nakopnutí by čtenář měl dostat jako varování? Já si myslím, že to stačí. Knihu sem zavřel a odešel . . .

Citát: I ničení důkazů po sobě nechává důkazy.

. . . odešel jsem do vedlejší místnosti a dal si nejdříve před čtením lehký oběd. Lehkej, to abych moc nezvracel. Škoda vyzvracet tři obědy, ne? Warren Elliot i Steven Grant v doslovech mezi kapitolama přiznávají, že Jizvy stvořil na bázi rčení: Chceš-li chytit monstrum, musíš se monstrem stát. Akorát to neříkají takto, ale trochu oklikou. Asi aby to nezanechalo jizvy na čtenáři. Říkají: Jakým monstrem se policajt musí stát aby mohl chytat monstra? A protože se děj stupňuje a „brutalizuje“, čtenář by to monstrum na konci opravdu mohl najít.

Citát: Kvůli tomuhle světu si nemůžu dovolit mít dítě. Protože by mohlo skončit ve třech krabicích na chodníku.

Jizvy ve mně zanechaly jizvy. Měl jsem sto chutí vyjít večer ven a „sehnat“ si svojí vlastní mrtvolu. Filmové horory mi tuto zkušenost prostě nedokážou dát. A stupidní seriály jako Kriminálka Las Vegas . . . darmo mluvit. Pravou a nefalšovanou mrtvolu prostě musíte vidět na vlastní oči, aby jste pochopili tu pravou nefalšovanou hrůzu. A co teprv, když je to mrtvola dítěte. Rozřezaná a ve třech krabicích pohozená na chodníku? „Chybí tomu ten prožitek.“ Jo, to pak zanechá pořádnou jizvu. Bohužel mi stále víc připadalo, že policista John není monstrum, ale blbec. A konec příběhu mě o monstru také nepřesvědčil. To je má jizva.

Citát: Je to jen další rána. Nakonec po ní zbyde jen další jizva.

GoodGames
28.05.2024 5 z 5

Jizvy by u nás možno nebyť peknej myšlienky od Mighty Boys nikdy nevyšli. Boli posielané ako darček ku komiksu Agent strachu a musím povedať, že je naozaj veľká škoda, že tento silný príbeh nešiel aj do predaja. Ak sa vám páčil hororový thriller Ozvěny, budete určite spokojní aj s temnou detektívkou Jizvy. Z príbehu nechcem nič prezrádzať, lebo ja som o komikse nevedel vôbec nič a možno aj kvôli tomu som mal tak silný zážitok. Temné, drsné a veľmi pútavé nepríjemné čítanie.


het2
22.05.2024 4 z 5

Norri má pravdu, je to dárek, kterej jste si nepřáli.
Je to drsný (hlavně první dvě kapitoly) a je to zlý. Má to sílu a myšlenku (dost tomu pomáhají ty doprovodné texty). Je to perfektně nakreslené. A při čtení Vám nebude dobře. Pokud máte děti, pak už tuplem ne.
Ale je to taky jednoduché a celkem předvídatelné. Ve srovnání s podobně laděnými "Ozvěnami" nebo třeba geniálními filmovými "Prisoners" to nemá šanci obstát. 3,5*

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Jizvy v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených21x
v Knihotéce34x
v Chystám se číst2x