Jiný kraj přehled

Jiný kraj https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536544/bmid_jiny-kraj-661e7fe6e28d6.jpg 4 49 49

Jiný kraj může znamenat exotickou přírodu, ale také odlišné mravy, neobvyklé zvyky a zákonitosti, jiné lidi, myšlenky, osudy. Antologie Jiný kraj je výběrem povídek žánru fantasy, sci-fi a hororu, ale přesto se věnuje tématům, která hýbají současným světem. Problémy osobní identity, ochrana životního prostředí, potíže v rodině nebo intenzivní chov drůbeže. Mořské panny plavou mezi igelitovými sáčky, mágové experimentují na dětech s mentálním postižením, kmen žijící na obří kře prchá ze své domoviny, protože přichází doba tání… Obsah povídek je často kritický a varující, ale nejednou se na konci mihne jiskřička naděje. Nebo aspoň rozkošné koťátko... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jiný kraj. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (14)

juleska
předevčírem 4 z 5

Jako u asi každé sbírky povídek, je velká šance, že něco se vám bude líbit víc a něco míň. Mě nejvíc sedla Sami na cestě.

lucie.svobodova
06.04.2024 5 z 5

Co si představíte pod pojmem “Jiný kraj? Může to být jiná příroda, jiná mentalita lidí, jiné zvyky a tradice co konkrétně je to pro vás?

V této sbírce máme výběr povídek ze žánru horor, fantasy i sci-fi, ale jedno mají stále společné - věnují se tématům jako ochrana životního prostředí, problémy s vlastní identitou, rodinným problémům a dalším. Najdeme v nich jen to špatné nebo i nějakou tu kapku naděje?

Musím říct, že každá z povídek mě zaujala, každá je jiná, zajímavá, originální a hlavně mají myšlenku.
Některé jsou trochu bizarní, u některé z nich nám přeběhne mráz přes celé tělo a některá je prostě “jen nechutná. A víte, že přesně tohle já ráda A když k tomu přidáme nějakou tu již zmiňovanou hlubokou myšlenku, o to je to ještě lepší .

Kdybych měla vybrat ty nejlepší, opět bych měla problém, protože ty nejlepší už byly vybrány, když se sborník dával dohromady .

Ale opravdu moc se mi líbily například:

Dcery Neptuna, synové Amfitríty od Přemysla Krejčíka - mrkneme se na chvíli pod hladinu, jsou zde tak trochu jinak popsány problémy společnosti, zde musím vyzdvihnout závěr povídky

Sami na cestě od Jana Hlávky - jak to může vypadat, když děti necítí doma s rodiči pohodu - Jirkovi rodiče se rozvádí a on už nechce být doma ani chvíli. Potká dívku, která s ním soucítí jen je trochu jiná.

Dar boha vyhnanců od Terky Kadečkové - Boj se zrůdama kdy žena musí porušit vlastní slib mlčení, kdy svůj hlas obětovala bohu vyhnanců. Jedna motivace tu však je. Jaká?

Trable s kuřaty od Lukáše Vavřečky - to bych nebyla já, kdyby se mi zrovna tahle povídka nelíbila Řeknu fuj - a vy si to přečtěte ano, fuj je u mě vždy lichotka v těchto případech

Ale jak říkám, i ostatní povídky jsou skvělé .


TerkinKnižnySve
12.01.2024 4 z 5

Kolektív autorov - Jiný kraj


Počet strán: 307
Vydavateľstvo: @goldendogbooks
Žáner: #fantasy #scifi #horor #povidky

V skutku zaujímavý rozsah poviedok, každý si nájde to svoje, tu svoju topku, ten svoj oribeh ci oribehy, ktore sa budu pacit najviac.

Nájdeme tu fantasy, sci-fi ci horor , zrod nového života šialenou vilou či dokonca aj nechuť k sliepkam !

Na niektorých poviedkach som sa smiala na iných čítala s otvorenými ústami a na niektorých skôr neveriacky, že toto vážne? Ako s tými sliepkami

Ja som si tu našla moje TOP poviedky a to:

Jan Hlávka- Sami na ceste - aká je detská psychika a kam až dokáže deti zaviesť? čo takto k duchovy a hrobarovej lopate

Jana Abasová - Kéž by se netočila - krásny a zároveň smutný ale i mágiou nabity príbeh

Barbora Vrobelová - Kra - veľmi zaujímavé obmenenie ženy a muža v prirodzenom kolobehu, tu sú ženy tie silne a muži su "domace panicky"

Veronika Salášková - Křídla - ako sa da použiť dvoch nešťastných ľudí vo svoj vlastný prospech? No v tomto pripade tou najhoršou cestou

Za možnosť prečítat si túto knihu ďakujem za našu #spoluprace @goldendogbooks

Kniha č. 11/2024

#recenzieTerka #recenznivytisk #kniznarecenzia #jinykraj #ctuhoror #goldendog

Obsah:

Antologie Jiný kraj je výběrem povídek žánru fantasy, sci-fi a hororu, ale přesto se věnuje tématům, která hýbají současným světem. Problémy osobní identity, ochrana životního prostředí, potíže v rodině nebo intenzivní chov drůbeže. Mořské panny plavou mezi igelitovými sáčky, mágové experimentují na dětech s mentálním postižením, kmen žijící na obří kře prchá ze své domoviny, protože přichází doba tání

Obsah povídek je často kritický a varující, ale nejednou se na konci mihne jiskřička naděje. Nebo aspoň rozkošné koťátko.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Tichý pláč, Papírový palác a další knižní novinky (9. týden)

26.02.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Jiný kraj v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených52x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených3x
v Knihotéce49x
v Chystám se číst36x
v Chci si koupit18x
v dalších seznamech3x