Jeho Veličenstvo Bertie přehled

Jeho Veličenstvo Bertie
https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/271108/bmid_jeho-velicenstvo-bertie-oGP-271108.jpg 4 34 34

Vtipná kniha Stephena Clarka o anglickém králi Eduardu VII., zvaném také Bertie Víte, kdo jako úplně první vystoupal na Eifellovu věž? Kdo si nechal ušít první smokink a proč? Koho zajímaly veškeré vynálezy a technické vymoženosti, ale sám vymyslel jen velice pozoruhodné křesílko, které stálo v jednom pařížském nevěstinci? Pokud byste odpověděli, že to musel být jistě nějaký elegán se zálibou v technice a všemožných dobrodružstvích, měli byste pravdu. Přesně to byl anglický král Eduard VII., zvaný také Bertie, milovník krásných žen, zábavy, Paříže, a především života! V nové knize Stephena Clarka se dozvíte nejen to, kolik cigaret denně kouřil, které slavné ženy patřily mezi jeho milenky, ale také, že kdyby Bertie ještě žil a mohl uplatnit svůj šarm a diplomatické schopnosti, první světová válka by se možná ani neodehrála.... celý text

Historie
Vydáno: ekniha , Plus
Originální název:

Dirty Bertie: An English King Made in France , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jeho Veličenstvo Bertie. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

Luigi1
09.11.2023 5 z 5

Dobře jsem si počet a pobavil

čef
06.04.2023 5 z 5

Zde je popsán život krále Edvarda VII, jde tedy o přelom 19. a 20. století ve Velké Británii. Jeho rodiče měli snahu ho vychovávat tvrdě, ale zpočátku se jim to moc nedařilo. Synek se zakoukal do Napoleona III, do Paříže a vůbec Francie a zůstalo mu to po celý hodně zdařilý život, který si uměl získávat lidi a tvořit mírové dějiny. Tatíček Marx by se hodně divil, kdyby si přečetl tento výklad dějin založený na roli osobnosti, než vývoji výrobních prostředků a kapitalistů. Dnešní čtenář jistě ocení ironické, satirické a vtipné vyprávění jako z bulváru, nabité však mnoha zajímavými historickými fakty.


VendulaB
09.04.2021 5 z 5

Výborně napsaná, vtipná, ironická a současně poučná kniha, u které jsem se výborně bavila. Autorův způsob humoru mi skvěle sedl a popis života v Londýně a Paříži v 2. pol. 19. století mě fascinoval.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Jeho Veličenstvo Bertie v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených33x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených1x
v Knihotéce55x
v Chystám se číst23x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x