Jak udělat revoluci: Zápisky z trestanecké kolonie přehled

Jak udělat revoluci: Zápisky z trestanecké kolonie https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/296622/bmid_jak-udelat-revoluci-zapisky-z-trest-0Fh-296622.jpg 4 68 68

Strhující, burcující a šokující vzpomínky členky skupiny Pussi Riot, jinak též studentky filozofie a aktivistky za lidská práva v Rusku.

Literatura světová Umění
Vydáno: , Práh
Originální název:

How To Start a Revolution , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jak udělat revoluci: Zápisky z trestanecké kolonie. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (22)

Kotrlat
17.06.2023 3 z 5

Ne že by mi styl autorky byl nějak blízký nebo bych se ztotožňoval s jejími názory, ovšem nebylo by vhodné ji redukovat na pouhou feministku či možná trochu prvoplánovitou buřičku (jak by mohlo vyznít třeba i z českých médií). Zatímco kniha je zbytečně rozkouskovaná, jako by se jednalo o jednotlivé příspěvky na socíálních sítích, "ideologie" Tolokonnikové je až překvapivě ucelená. Autorka má zároveň velký rozhled, čímž logicky dráždí ruský mainstream. A ačkoli bych nerad přeceňoval vliv prostředí, mám pocit, že celou knihou výrazně prostupuje autorčin původ z Norilsku, extrémně nehostinného a znečištěného města 400 km za polárním kruhem, nechvalně spojeného s gulagem Norillag.

Clumsy
25.04.2023 4 z 5

Moje výrazně nejlepší knižní investice za dost dlouhou dobu. Miluju čtivost týhle věci, miluju kulturní reference v ní obsažený, miluju, jak inspirovaně, motivovaně a podivně osvěženě se člověk při čtení cejtí. Za pajzku v Levných knihách tolik radosti, tolik vzácnosti.


666Jitka
29.12.2022 4 z 5

Při hodnocení této knihy se nechci zabývat autorčinými politickými názory, protože s více než polovinou z nich nesouhlasím, nicméně si myslím, že má právo se svobodně vyjádřit, i když mi přijde, že obscénně projevovat svůj názor v pravoslavném kostele, který je svatostánkem pro tisíce věřících, je absolutně mimo mísu a zdá se mi to bezohledné. Jak však autorka tvrdí, chceš-li, aby Tě někdo vnímal v Rusku, musíš udělat něco skandálního. Trest, který účastníci akce dostali, je dle mého názoru zcela přehnaný. Co velmi oceňuji, je popis, jak to dnes v takovýchto trestaneckých koloniích v Rusku chodí - žádná procházka růžovým sadem to rozhodně není :-(

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Jak udělat revoluci: Zápisky z trestanecké kolonie v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených85x
ve Čtenářské výzvě19x
v Doporučených7x
v Knihotéce63x
v Chystám se číst57x
v Chci si koupit11x

Štítky knihy

životopisy, biografie Rusko vězení, věznice punk revoluce feminismus carská vězení

Autorovy knížky

2016  76%Jak udělat revoluci: Zápisky z trestanecké kolonie