Intrikáni přehled

Intrikáni https://www.databazeknih.cz/img/books/97_/97545/intrikani-97545.jpg 4 30 30

Děj knihy začíná v roce 1989, kdy v České republice dochází k sametové revoluci. Přechod od komunismu k demokracii je v celém východním bloku ve skutečnosti řízen samotnou KGB. Část archivů StB je převezena z Prahy do Moskvy. V nich je zdokumentována tajná spolupráce lidí s StB, kteří se i v novém demokratickém režimu rychle adaptují a uchytí se v politice na čelných místech. Časem začínají být vydíráni a jsou přinuceni spolupracovat s bývalými agenty StB a KGB. Tyto souvislosti postupně vyplývají na povrch při „obyčejném“ boji protinarkotického oddělení včele s poručíkem Martinem Stránským s narkomafií zvanou Lvovská brigáda. Zároveň se po stopách úplatků při rozdělování státních zakázek pro armádu vydává agilní televizní reportérka. Dostává se nebezpečně blízko ke skutečným příčinám havárií vojenských stíhaček a sponzorování volební kampaně Strany demokratů z černých fondů. Přesto, že ji hrozí smrtelné nebezpečí, neváhá a v pátrání pokračuje.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Intrikáni. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

Radimka
10.07.2023 3 z 5

Četla jsem kdysi dávno. Zůstalo ve mně jen to, že tam byly šílený, drastický scény mučení. Jinak tenhle žánr politického thrilleru moc nemusím, většinou to vůbec nechápu.

evajs.evajsek
04.01.2021 5 z 5

Svižný děj, poutavě napsáno. Člověk si připomene atmosféru porevolučního dění. Knihu se mi nechtělo odložit, přečetla jsem za dva dny. Tento žánr autorovi sedí asi nejlépe. I když kniha "Zavěšená pizza" mě potěšila také.
Oceňuji, že autor oslovuje napřímo čtenáře a ptá se na jejich názor, zasílá ukázky své tvorby, poděkuje za reakci a zpětně odpoví.
Těším se na jeho další tvorbu - již mám vše od pana Jareše přečteno.


jehanys
10.12.2019 5 z 5

Toto je přesně ta kategorie knih, které číst nechci, ale přesto je čtu. Je mi smutno. Pravda a láska nikdy nezvítězí. Tak to prostě fungovat nemůže. Moc pěkně napsané . Další kniha, na kterou jsem se každý den těšil.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2004 - Cena nakladatelství Mladá fronta (původní česká beletrie)


Kniha Intrikáni v seznamech

v Přečtených30x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených2x
v Knihotéce52x
v Chystám se číst21x
v Chci si koupit3x