Hvězdná hodina přehled

Hvězdná hodina https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532250/bmid_hvezdna-hodina-65cd6555c7602.jpg 4 20 20

Berlín 1919 . Na konci války mladou zdravotní sestru Hannu těžce poznamenala ztráta milovaného snoubence. Jen přechod do nově budované nemocnice Waldfiriede ji dokázal vytrhnout ze začarovaného kruhu zoufalství, protože si nepřála nic jiného než pomáhat trpícím a nemocným. A povzbuzována důvěrou sympatického vedoucího kliniky doktora Conradiho tuto zkoušku zvládla. Ale v okamžiku, kdy se už ve Waldfriede cítila jako doma, si ji znovu našla minulost...... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)
Originální název:

Sternstunde , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hvězdná hodina. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

Knižní střípky
10.05.2024 4 z 5

Pokud jste milovníci historických románů se zdravotnickou tématikou, určitě se po ANDĚLECH V BÍLÝCH PLÁŠTÍCH podívejte. Nečekejte žádné zběsilé tempo, ten příběh si žádá svůj čas. Dozvíte se spoustu zajímavých informací, poznáte úžasné hrdiny, kteří zasvětili celý svůj život pomoci nemocným. Krásné to bylo...

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižních střípků

chrudas
30.04.2024 4 z 5

Andělé v bílých pláští bylo příjemné čtení. Od této autorky to byla má první kniha a vůbec to nebylo špatné. Zajímavé téma a pro mě spousta nových informacích z historie. Ráda si přečtu pokračování této série.


Kokoska92
14.04.2024 4 z 5

Nezáleží, jak jsi silná, ale jakou máš vůli.

I když se mi zdál překlad na některých místech takový kostrbatý, děj knížky měl spád. Se zájmem jsem sledovala osudy pacientů i personálu nemocnice Waldfriede a mladé sestřičce Hanně jsem moc fandila. Bylo také zajímavé pozorovat, jak se postupně vyvíjelo zdravotnictví a jaké máme oproti dřívějším dobám v této oblasti teď výhody.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Černočerné srdce, Za zamčenými dveřmi a další knižní novinky (6. týden)

04.02.2024


Citáty z knihy (3)

I když musela vynaložit hodně síly, cítila, že jí ten pohyb dělá dobře. Jako by jí vítr profoukl hlavu, měla ji rázem úplně čistou. Po dlouhé době vnímala jen sama sebe, své tělo i déšť na své kůži.


Takový je ale život, že? Smrt číhá za každým rohem, někdy je to nemoc, jindy válka a pak má podobu nelítostného člověka. Všechno, co proti ní můžeme dělat, je pomáhat tam, kde je to možné.


Její tělo a duše se cítily jako příroda po očistné bouři. Objevila v sobě odhodlání, i když jí bylo jasné, že v následujících dnech ji čeká těžký boj. Musí se postavit svému studu. A špatnému svědomí. A přijmout skutečnost, že je samostatná žena, která nemusí dělat nic, co nechce.


Kniha Hvězdná hodina v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených25x
ve Čtenářské výzvě6x
v Knihotéce77x
v Chystám se číst92x
v Chci si koupit18x
v dalších seznamech1x