Kluk s bolestivým tetováním přehled

Kluk s bolestivým tetováním
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538824/bmid_kluk-s-bolestivym-tetovanim.jpg 5 15 15

Holmes & Moriarity série

< 3. díl

Holmes se stěhuje. Nějak, všem svým instinktům navzdory, si Kit pořídil s JXem dům. Jenomže zatímco JX je na spisovatelské konferenci, otevře Kit bednu, která má obsahovat buďto staré knihy nebo nový porcelán. Nenajde v ní ani jedno. Uvnitř, v závěji zelených polystyrenových granulí, objeví mrtvolu. Dočista mrtvou mrtvolu. A bylo to tak hezké sousedství. Třetí díl detektivní série Holmes & Moriarity má stejné přednosti jako ty předchozí: sarkastického spisovatele jako protagonistu, bývalého policistu jako hlas rozumu a samozřejmě vraždu, kterou je třeba vyřešit rychleji, než by člověk řekl „slečna Butterwithová“.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kluk s bolestivým tetováním. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

SBH
dnes 5 z 5

(SPOILER) Co se mi na této sérii tak moc líbí, že trpím steskem, sotva jsem ji dočetla? (A netrpělivě vyhlížím další díl?) Přičemž bych z literárního hlediska na knihách našla spoustu vad. Ačkoli se možná jedná právě o znaménka krásy.
Tak za prvé knihy představují směsici žánrů – detektivka, romance, komedie. Určitým, mně příjemným způsobem i společenský román, protože odkazy na komunitu spisovatelů a nakladatelů jsou znepokojivě trefné. Pak jsem se samozřejmě zamilovala do Kita Holmese. Ke svému překvapení jsem zjistila, že čtenářkám na Databázi připadne protivný, vůbec nechápu proč. Tak za prvé je vtipný, chytrý a charakterní. A jo, samozřejmě má spoustu roztomilých chyb, jako bolestínství, strach ze vztahů, přímočarost. Jenže bezvadný Mirek Dušín (ano, JX mu slušně šlape na paty) by mi tak akorát lezl na nervy. Jako poslední závadou, v detektivní sérii více než obvyklou, je množství mrtvol vzniklých nepřirozenou cestou a nakupených v krátkém čase kolem jednoho člověka. Proto je logičtější, když hlavní postavu představuje profesionální detektiv, nejlépe policista. Mně osobně by při nálezu zavražděného ve sklepě dočista hráblo.
Poznámky konkrétně k tomuto dílu:
Tento případ byl tak bizarní, až nakonec působil hodnověrně, protože v životě se přesně takové neuvěřitelné shody náhod stávají. V románové logice bych ovšem našla spoustu děr – proč a jak byl vlastně dotyčný zavražděn? Nesedí mi technické podrobnosti výměny porcelánu za mrtvolu – to si vážně nikdo ničeho nevšiml? Jak dokázal Beck Kita tak úporně (přes půlku Ameriky) sledovat a jak je možné, že do bratrova bytu dorazil přesně v ten moment, kdy se tam náhodou Kit objevil? Ale dobrá, mnoho detailů zajícova smrt.
Nad detektivkou nebudu ronit slzy, protože jsem dostala exkluzivní romanci. Upřímně děkuji autorce, že se ústřední dvojice ve vztahu zase přirozeně posunula, jejich vzájemná chemie mě ukrutně baví, a erotické scény byly žhavé jak jalapeňos. Tuto složku jsem si opravdu užívala a závěrečná scéna s malým synovcem byla prostě dokonalá.
Řemeslně nemám co vytknout, oblíbené popisy jsem dostala přesně v té správné míře, postavy byly plastické a reálné (mnohdy na zabití), dialogy uvěřitelné, brilantní a ano, vtipné (Kitovou zásluhou).
Další srdcovka od nakladatelství ConQueer. Děkuji a vřele doporučuji.

jackdaw
01.06.2024 5 z 5

Na další díl Holmese a Moriarityho jsem byla natěšená a nezklamal. Tyto M/M romance s lehkou detektivní zápletkou mě opravdu baví, protože autorka používá přesně ten typ humoru, který miluju. Tím pádem je Kit Holmes mým oblíbencem.

citát: Takže ta věc uměla mluvit. Že se jedná o myslící bytost, byla jenom teorie.

Přiznám se, že já si tenhle typ humoru užívám, ať je sebečernější. Rozhodně se těším na další díl nebo jiné knihy od autorky.


mikika
30.05.2024 3 z 5

tahle série rozhodně nestaví na bůhvíjak perfektních detektivních zápletkách, což dokládá i tady. Hlavní hrdina se spíš zoufale snaží přežít a nenechat se zatáhnout do žádných malérů. čili důraz je na humoru a tady taky mnohem víc na romanci, kdy Kit už konečně přestal sabotovat svůj vztah s JXem...
Výsledkem je vtipná kombinace gay romance a detektivky...

všechny komentáře

Související novinky (1)

Dotek zmaru, Ďábelské srdce a další knižní novinky (22. týden)

26.05.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kluk s bolestivým tetováním v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených19x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených2x
v Knihotéce35x
v Chystám se číst18x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

detektivní a krimi romány LGBT, queer, LGBT+

Autorovy další knížky

Josh Lanyon
americká
2022  82%Případ mrtvého redaktora
2023  82%Všechno, co napsala
2024  91%Kluk s bolestivým tetováním