Hodinový kvet přehled

Hodinový kvet https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/407493/hodinovy-kvetlokhS6-lyw-.jpg 4 320 320

Popis knihy zde zatím bohužel není...

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Mladé letá
Originální název:

Momo. Die seltsame Geschichte von den Zeit-Dieben und von dem Kind, das den Menschen die gestohlene Zeit zurückbrachte , 1973


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hodinový kvet. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (67)

Lka
13.03.2024 3 z 5

Audiokniha :
Kniha krásně načtena, ale mě bohužel moc nezaujala. Docela jsem se nudila.

denib
02.02.2024 5 z 5

Výborná kniha, která člověka donutí přemýšlet o tom, co to vlastně znamená "ztráta času" a jestli to je opravdu ztráta. Hodně jsem se u ní napřemýšlela, ale taky jsem si užívala příběh, fantazii i samotné úžasné děvčátko Momo. Ačkoli je kniha určená pro děti, řekla bych, že hlavní myšlenku ocení každý dospělý a za sebe můžu říct, že dospělého člověka bude bavit. Líbilo se mi to víc než Nekonečný příběh. Rozhodně plný počet hvězd a doporučuji.


whale77
19.12.2023 4 z 5

Kouzlu audioknih jsem propadla hlavní díky knížkám pro děti. (I když jak je níže zmiňováno, tohle je pohádka spíš pro dospěláky). A v přednesu mě velice mile překvapil Vladimír Javorský, jak u knížek o Mumincích, tak právě u děvčátka Momo. Knížku máme doma i jako papírovou, ale nějak jsem se do ní stále nemohla začíst. Audioknihu jsem zvládla za pár večerů a i když to není tak úžasně pohádkové jako nepřekonatelný Nekonečný příběh, i tohle vyprávění bylo plné fantazie a lásky ke knihám. Ale bylo temnější, alespoň v porovnání s první, zfilmovanou částí Nekonečného příběhu. Téma zhoršení mezilidských vztahů kvůli nedostatku času a hromadění majetku je poplatné i v dnešní době. Děvčátka Momo, která dokázala lidi stmelovat, mi bylo chvílemi skoro až líto, jak ji každý potřeboval, jako jiskřičku naděje, jako antidepresivum.
Každopádně se chystám do papírové knížky znovu začíst, abych měla jistotu, že mi při poslechu audioverze neunikly nějaké hezké myšlenky.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

1974 - Deutscher Jugendliteraturpreis (Jugendbuch (Kniha pro mládež))


Kniha Hodinový kvet v seznamech

v Právě čtených14x
v Přečtených463x
ve Čtenářské výzvě69x
v Doporučených48x
v Knihotéce127x
v Chystám se číst217x
v Chci si koupit71x
v dalších seznamech11x