Hledání těla přehled

Hledání těla https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460403/bmid_hledani-tela-X2z-460403.jpg 4 140 140

Temný bylinkář série

< 4. díl

Jaké to asi je, když roli Temného panovníka, hlavního záporáka stojícího proti stovkám milionů hráčů Světa bez hranic, získá malý ušatý goblin? Jaké to asi je, když se musí postavit do čela armády poskládané z lidožravých obrů, kyklopů, kostlivců, duchů a dalších nestvůr, kteří si ze svého maličkého velitele vůbec nic nedělají? Amra si takový nezáviděníhodný osud nezasloužil, ale teď už neexistuje cesta zpět. Nezbývá mu nic jiného, než aby se pořádně opřel do vesel a stal se hrozivým vládcem hordy tvorů bojujících proti celému zbytku herního světa. Ale čím hlouběji se ponořuje do hry, tím lépe chápe, že Svět bez hranic je daleko složitější, než by se mohlo na první pohled zdát. Má čím dál silnější pocit, že je jen pěšákem v daleko větší hře někoho jiného. Jeho život – a nejen ten – teď závisí jen na tom, jestli stihne vše pochopit během krátkého času, který mu ještě zbývá. Z anglického překladu Andrewa Douglase Schmitta Finding a Body přeložil Martin Kapalka.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , Fantom Print
Originální název:

Обрести тело (Obresti tělo) , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hledání těla. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (23)

FraGyver
15.01.2022 4 z 5

Čtvrtý díl je v zásadě něco jako nová kampaň ve hře. Začátek je vyloženě super, nové rozestavění figurek na šachovnici pomohlo a minimálně první polovina plná příprav a plánování je bez výhrad super. Dech trochu dojde v druhé polovině knihy, kdy se blížíme vyvrcholení, které upřímně není zlé, jen působí strašlivě uspěchaně.
Dalo by se říci, že když se zhruba menší polovička obsahu odehrává v reálném světě, že by šlo ubrat zde, ale myslím, že právě to úzké propojení s reálem je to, proč je poslední díl lepší, než byl ten předchozí. Nevěřil bych, že to v mém současném vidění žánru řeknu, ale Hledání těla si zasloužilo být třeba o třetinu delší, nebo rovnou rozděleno na dva svazky. :) Za lehce neuspokojivé finále tedy hvězda dolů, ale ve výsledku podstatně silnější 4/5, než jsem dal třetímu dílu.

Roscata
09.11.2021 5 z 5

Nemůžu si pomoct ale ty poslední díly u litRPG se moc nedaří. Měla jsem pocit že se autor jen snaží co nejrychleji celou sérii ukončit. Spousta situací byla buď jen rychle zmíněna nebo co nejrychleji odbytá a kniha tak ztratila spoustu potenciálně zajímavých pasáží. Na konci navíc příběh sklouzával spíš ke sci-fi. Jinak se mi to ale pořád dost líbilo, je to prostě litRPG takže u něj čekáte rychlý děj, správnou porci napětí, jasně definované dobro a zlo a tak trochu instantní hrdiny a to Hledání těla splnilo. Navíc dokázalo, přes snahu rychle příběh ukončit, i překvapit. Takže dobré, ale mohlo to být lepší.

IG: zrzi_cte


stefan9424
10.09.2021 4 z 5

Celou sérii jsem přečetl prakticky jedním dechem a bohužel poslední kniha se mi zdá nejslabší. Chtěl bych víc ze závěrečné bitvy, víc z reálného života Timothyho. Proč Taisha nedostala na konci, víc prostoru? Bylo by to zajímavější. Naštěstí na celou krásu příběhu to nemá moc vliv. Úžasně naivní a pozitivní příběh, který si velmi rád přečtu znovu.

všechny komentáře

Související novinky (2)

10 nejprodávanějších eknih (prosinec)

30.01.2021


Knižní novinky (50. týden)

06.12.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hledání těla v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených192x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených8x
v Knihotéce102x
v Chystám se číst15x
v Chci si koupit16x