Hladovění pro zdraví přehled

Hladovění pro zdraví https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/359705/bmid_hladoveni-pro-zdravi-LIW-359705.jpg 5 38 38

Hladovění není prostředkem ke zhubnutí. Je to nástroj fyzické a duchovní očisty i cesta k léčení chronických a zhoubných nemocí. Při hladovění organismus nedoplňuje energetické výdaje zvenku a je nucen existovat na úkor svých vnitřních zásob. Nastane proces zvýšené fyziologické regenerace, ozdravení a obnovení buněk, molekulární a chemické soustavy organismu. Hladovění pro zdraví je autorčinou druhou knihou, zabývající se ozdravením organismu cestou jeho celkové očisty, bez použití medikamentů. Kniha přináší ucelené vysvětlení metod a forem preventivního lačnění, krátkodobého očistného i delšího léčebného hladovění, ale také hodně fundovaných informací o probíhajících fyziologických procesech. Nalezneme v ní praktické postupy i názory světových odborníků a poznatky z pozorování a klinických výzkumů v oblasti léčebného hladovění během posledních padesáti let, zejména v Rusku, Spojených státech, Německu, Japonsku. Autorka různé formy hladovění vyzkoušela opakovaně sama na sobě. Její poznatky, zveřejněné v knize, svědčí o pozitivním vlivu hladovění v boji s rakovinou. Upozorňuje také na úskalí, kontraindikace a na nutnost velmi individuálního přístupu k léčbě hladověním. Mějme na paměti, že delší léčebné hladovění patří do rukou odborníků. Bezpochyby je však hladovění metodou, kterou v té či oné míře může využít každý, kdo se zajímá o své zdraví.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hladovění pro zdraví. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

Luky024
02.11.2023 5 z 5

Knihu jsem si přečetl ze zvědavosti a musím říct, že mě ohromila její komplexnost. Dozvěděl jsem se spoustu informací jak o hladovění, funkcích lidského těla i o urinoterapii. Praktikuji jednodenní půsty a tato kniha je pro mě do budoucna inspirací pokračovat, případně se posunout dál.

knih-o-mol
30.03.2021 4 z 5

Knihu jsem si koupil a precetl po “leceni” kortikoidy u kozniho lekare,snazil se najit neco co mne uzdravi nikoliv bude nekonecne potlacovat priznaky. Pust jsem drzel 3 tydny a pil jsem pouze cistou vodu z kohoutku. Exemy, ktere jsem mel a trapily mne nekolik let zmizely a ani po letech se neobjevily. Praxe mi dovolila overit tvrzeni v knize, nicmene nadseni autorky pro urinoterapii nesdilim. Pust mel pozitivni vliv na meditaci, pri ktere jsem dosahl predtim netuseneho odpoutani.Mohl jsem take mnohem presneji sledovat vnitrni funkci organu. Uvedomil jsem si jaka je psychologicka a spolecenska hodnota jidla. Pri navratu do normalu jsem pocitil jak je opravdova chut bezne prodavanych potravin a jak je vse dochucovane, prislazovane a presolene. Prinosna kniha,doporucuji kazdemu zajemci o poznani vlastniho tela. Pokud pust praktikuje clovek sam a nema zkusenosti, provazi ho pochybnosti jestli si spise neublizuje, k cemuz se druzi jista vyloucenost ze spolecnych jidel, kniha cast z nich pomuze rozptylit.


iceVS
17.01.2021 5 z 5

Doplněné 8. vydání z roku 2020.
Výborná kniha, obsahující informace nejen proč jak na to, ale také objasňující, co se v těle i v hlavě při hladovění děje, v čem hladovění pomůže (snad ve všem), co nastane, až začnete jíst.
I covid má své klady - ztráta chuti a čichu je skvělý spouštěč odhodlání -D

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hladovění pro zdraví v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených63x
v Doporučených8x
v Knihotéce36x
v Chystám se číst41x
v Chci si koupit18x
v dalších seznamech1x