Hávedník přehled

Hávedník
https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/271744/mid_havednik-MS3-271744.jpg 5 41 41

Všade okolo nás je veľa živočíchov, ktoré väčšinou nevnímame alebo ich nevidíme či ich vidieť radšej ani nechceme. Delíme sa s nimi o záhradu, byt, posteľ alebo aj o vlastnú kožu. Stojí za to dozvedieť sa, ako žijú, kto sú a aký je ich príbeh. Nepozerať na nich len ako na akúsi háveď. Pozrieť na ne i očami vedca a niečo sa o nich, a aj o sebe, dozvedieť. V Hávedníku. Dieru v informáciách pre deti, ktoré sú viac na encyklopédie, aj pre rodičov, ktorých baví čítať deťom pred spaním, pre učiteľov prírodopisu, ktorí nechcú len písať na tabuľu a aj čitateľov, ktorí nestrácajú zvedavosť, sa rozhodol úplne svojsky zaplniť Jiří Dvořák. Z rozprávania o živote potvor a hávede mu pod perom vznikol poetický a zábavný svet plný neuveriteľných dobrodružstiev, ktorý pobaví, poteší a kdekomu aj zapláta dieru vo vedomostiach. Havedník je Dvořákovým originálnym literárnym žánrom - encyklopédia príbehom. Okrem zábavných bájok a príbehov o napínavom živote hávede doplnil knihu aj o otázky (vedecké i filozofické) ktoré vám budú vŕtať v hlave a o krátke básne, ktoré do slovenčiny prebásnil Erik Ondrejička. Hávedníkom samôže vzdelať a potešiť každý: od malých po Veľkých, od technickejších pováh po nevzdelaných rojkov.Každý v ňom niečo pre seba nájde – nevynímajúc milovníkov nápaditých ilustrácii mladej oceňovanej ilustrátorky Daniely Olejníkovej, ktorej linoryty knihe dali ďalší rozmer.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hávedník. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

Zlá-Ňufie
09.03.2020 5 z 5

Moc se mi líbí originání ilustrace a ztvárnění knihy. Je to zábavné přiblížení všelijaké havěti nejen pro děti, ale i dospělé. Určitě vhidné zařadit do vyučování.

Bustedka
22.02.2020 4 z 5

Retro design není zrovna můj šálek kávy. A z barev zvýrazňovačů mě až bolely oči, ale faktem je, že je kniha natřískaná zajímavostmi. Informace o zvířatech jsou psaná čtivou formou a jedna zajímavost střídá druhou.


triatlet
29.09.2019 4 z 5

Autor představuje živočišnou a rostlinou říši od bekyně k žížale.
Nakladatelství Baobab opět zvolilo netradiční grafickou úpravu. Jednotlivé kapitoly odpovídají většinou jedné stránce. Hlavní téma doplňují zajímavé drobné poznámky.
Autor popisuje klíště tak, že by mu našinec nechtěl ani zakroutit hlavičkou.
Nejvíc mě zaujaly informace o škvorovi obecném a štírkovi knihovním.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hávedník v seznamech

v Přečtených51x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených2x
v Knihotéce17x
v Chystám se číst24x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech5x