Kalypso přehled

Kalypso https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/358157/bmid_kalypso-8Kf-358157.jpg 4 60 60

Fredrik Beier série

< 2. díl >

Policajný vyšetrovateľ Fredrik Beier sa pomaly prebúdza z bezvedomia. Ošetrujúca lekárka mu hovorí o smrtiacej kombinácii tabletiek a alkoholu, on si však na nič nespomína. V dome nezvestnej vdovy polícia nachádza mŕtvolu nedávno zosnulého muža, ktorý však mal podľa záznamov zomrieť už pred dvomi desaťročiami. A v kanáli vo východnom Osle potkany medzitým ohlodávajú ďalšie mŕtve telo. Obe obete spája spoločná minulosť, účasť na tajnej akcii krátko po rozpade Sovietskeho zväzu, ktorá skončila katastrofou. Zabudnutá zbraň sa dostáva do rúk pomstiteľa, ktorý už nemá čo stratiť. Vo svojom druhom románe Ingar Johnsrud vyvrátil aj posledné pochybnosti, s kým máme do činenia – je tu autor s mimoriadnym talentom a citom pre detail, ale aj pre akciu a dramatické napätie. Jeho prvý román Viedenské bratstvo sa okamžite po vydaní zaradil medzi najpredávanejšie v Nórsku aj vo Švédsku, rovnaký osud malo aj jeho pokračovanie.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Premedia
Originální název:

Kalypso , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kalypso. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (14)

Majto
06.10.2022 3 z 5

Podobne ako pri prvom dieli sa mi trochu ťažšie dostávalo do deja, no postupne som sa začal orientovať. Škoda, že aj tu sa striedali lepšie miesta s hluchšími. Druhý diel sa mi zdá o niečo lepší, no ešte stále to nie je ten dych vyrážajúci dojem ako som mal pri knihách napr. J. A. Olsena či S. Larssona.

vladka321
04.11.2021 3 z 5

Druhý díl trilogie jsem si se zájmem přečetla. Ovšem proti prvnímu dílu Vídeňské bratrstvo měla kniha dost hluchých míst, která mě nebavila a trochu mě odrazovala od četby. Musela jsem navíc číst velmi pozorně, abych se dobře v ději orientovala. Nicméně začátek a hlavně konec knihy je strhující a já se těším na díl třetí.


PPardinio
12.02.2021 3 z 5

Před Kalypso jsem bohužel nečetl první díl série s Fredrikem Beierem, a proto mi možná nějaké vztahy a dějové linky unikly. Přesto si dovolím tvrdit, že největší slabinou této série je právě hlavní hrdina. Přiznám se, že jsem Fredrikovi za celou dobu nepřišel na chuť a jeho chování mě vyloženě štvalo. Jde o emočně nevyrovnaného detektiva, který jedná chaoticky, skoro až amatérsky a většinou na vlastní pěst. Stejně jako v mnoha ohledech podobný H.Hole od J.Nesba má problémy s léky, chlastem a nečekaně i v osobním životě. Ženy mu nějakým způsobem však nedokážou odolat. (To musí být jeho knírkem v kombinaci s dokonalým čichem, který by mohl detektivovi závidět i dobře cvičený pes. Fredrik Beier je takový norský fousek v lidském provedení) Prostě super detektiv, kterého chcete mít za parťáka :-)
Krátké kapitoly ději pomohly, ale flashbacky volil autor v některých případech dost necitlivě a v mých očích to ději spíše škodilo, i-když šlo o zajímavé a nosné téma. Jako již tradičně, při čtení severské krimi, na mě neudělal dojem závěr. Nedostavilo se to napětí, ze kterého by mi spadla brada. Spíše se dostavilo opět ťukání na čelo a kroucení hlavou nad počínáním lidí. Celkově hodnotím knihu za slabší 3*. Autorovi dám šanci u 3.dílu a poté se rozhodnu, zda má vůbec smysl číst díl první

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kalypso v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených87x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených3x
v Knihotéce104x
v Chystám se číst49x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech1x