Mimořádný život Franka Derricka, 81 let přehled

Mimořádný život Franka Derricka, 81 let https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/274491/bmid_mimoradny-zivot-franka-derricka-81--5zM-274491.jpg 4 49 49

Frank Derrick série

1. díl >

Frankovi je jednaosmdesát. A právě ho přejela dodávka s mlékem. Už před touto nehodou měl co dělat, aby něčím zaplnil nekonečné dny. Se zlomenou paží a kůstkami na chodidle jej zřejmě čeká několik velmi dlouhých týdnů. Frank žije sám se svým kocourem Billem v typickém anglickém městečku. Sleduje filmy na DVD, v místním bazaru utrácí peníze za zbytečnosti a bojuje s různými podomními obchodníky, dokud do jeho života nevstoupí pečovatelka Kelly Christmasová...... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

The Extra Ordinary Life of Frank Derrick, Age 81 , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mimořádný život Franka Derricka, 81 let. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (16)

druzickaster
01.01.2020 5 z 5

Kniha je místy úsměvná, ale spíš je smutná. Frank je borec, ale věk je na něm holt už znát. Do domova seniorů nechce, peněz má hdoně málo, takže jediná zábava je kocour, bazar a ošetřovatelka Kelly. Rozhodně si to přečtěte, ale ne na vánoce. Budu pokračovat Frankovou dovolenou, to bude ještě zajímavé.

Tyrkysová
19.05.2018 5 z 5

Příběh je protkán krásným lehkým anglickým humorem, nechybí spousta trefných Frankových komentářů, včetně jeho úžasné schopnosti sebereflexe. I když si plně uvědomuje, jak je starý, ještě rozhodně nemíní házet flintu do žita a chce si žít život po svém. I kdyby to měla být jízda na růžovém skůtru po poklidné čtvrti. Jediné, co jej limituje, je fyzická stránka, která mu přece jen způsobuje trošku těžkostí.

Frankův příběh je příběhem stáří - a to jak jeho pozitiv, tak samozřejmě negativ. Je to příběh samoty, ale i přátelství, příběh odloučení od rodiny a vztahu k místu, kde žijeme (i když je tento vztah jakkoli svérázný). Pokud jste se někdy starali o seniory - ať už to byli příbuzní nebo klienti - budete je v příběhu 100 % poznávat. Frank prostě řeší všechny jejich "všednosti" a současně vylíčí křehkost osamocení a hledání vůle k tomu znovu ráno vstát z postele.


Izu
20.06.2017 3 z 5

Příběh o osamělém stáří, ve kterém člověk nevidí žádné světlo v tunelu a už ho ani nehledá. Asi jsem čekala na NĚCO zásadního, co ale nepřišlo.Sled nijak zajímavých událostí se opakoval a ani vztah ošetřovatelky k Frankovi neupoutal.Škoda.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mimořádný život Franka Derricka, 81 let v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených64x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených3x
v Knihotéce26x
v Chystám se číst54x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

humor pečovatelství senioři

Autorovy další knížky

J. B. Morrison
britská, 1960
2016  73%Mimořádný život Franka Derricka, 81 let
2017  77%Jedinečná dovolená Franka Derricka, 82 let