Fentonova zima přehled

Fentonova zima https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/379716/bmid_fentonova-zima-Beq-379716.jpg 4 58 58

V nemocnici zavraždia biochemika. Jeho pracovné povinnosti preberá jeho priateľ Fenton. Tuší, že kľúč k objasneniu vraždy by sa mal skrývať v zašifrovaných poznámkach.

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Columbus (SK)
Originální název:

Fenton’s winter , 1989


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Fentonova zima. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (14)

jana4084
29.05.2022 3 z 5

Je to sice téma ze zajímavého prostředí i dobrý námět, ale úplný ,,wow" to není. Začátek začal dost slibně, ale ke konci už žádná sláva. Vraždy kvůli penězům...

petulik330
26.04.2021

V hlavní roli v tomto v příběhu hráli peníze. Kvůli nim umřelo několik lidí a to včetně dětí.
Hlavní hrdina se vydává pátrat po příčině vykrvácení několika lidí s nemocnice kde pracuje. Díky tomu odhalí problém s novým přístrojem a důvod vraždy kolegy.
Líbilo se mi, že tento krát autor zvolil jiné téma než je virus a podobně. Opět téma z lékařského prostředí, ale tentokrát hlavní roli hrál nový přístroj, parent na něj a velké peníze které z něj vyplynou.


soukroma
02.11.2020 3 z 5

Chtěla jsem si užít osvědčeného autora, ale neuvědomila jsem si, že obsahem mne to zrovna asi moc nepotěší, v současné době koronavirové. Sice to nebylo o žádné epidemii ani virech, ale zato jinak děsivé, když každou chvíli někdo prostě během pár minut vykrvácel, děti nevyjímaje. Nemocniční laboratorní biochemik zde fungoval jako amatérský pátrač, a díky němu se dospělo k nečekané, hrůzné, až mrazivě současné kombinaci příčin a zločinců z vyšších vrstev s "vyhraněnými zájmy."
Tohle bude jedna z prvních autorových knih (z 80. let), takže ač čtivý, trochu sušší málo emotivní styl (romantika ano, ale úmrtí včetně dětských, dokonce v rodině, vyvolávalo jen pramálo čehokoli). A ten závěrečný koktejl odporností těch nahoře mne taky moc neoslovil. Vcelku tedy tentokrát pouhých 70%.
Bonusem bylo skvělé přiblížení edinburských ulic a uliček a kopců a skal a nekonečných šplíchanců deště a dujících vichrů, občas proložených mlhou (a to vše hlavní hrdina "pokořoval", spíše prorážel, na své svižné jednostopé Hondě) - holt pravá skotská zima.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Fentonova zima v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených105x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených3x
v Knihotéce82x
v Chystám se číst10x
v dalších seznamech1x