Esence hrůzy přehled

Esence hrůzy
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/514752/bmid_esence-hruzy-64364015d1aaf.jpg 4 29 29

V zapadlých koutech lidské duše se skrývají podvědomé instinkty, které nám pomáhají přežít. Udržují nás v bdělosti. Trénují nás. Varují. A to jednoduše proto, že je před čím. Svět je plný hrůz číhajících na každém kroku, mnohdy i tam, kde bychom je sotva čekali. Mají nejrůznější podobu, avšak zcela bez příkras lze říct, že mají společný punc, díky němuž se nám zastavuje dech. Svou osobitou esenci. Nejlepší autoři z Česka i Slovenska se spojili pod taktovkou Jana Hlubka, aby vám ji namíchali v té nejkoncentrovanější a nejaromatičtější verzi.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Esence hrůzy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

lil320
03.05.2024 1 z 5

Tak na rozdíl Polských nočních můr (četla hned po sobě), mě Esence nijak neoslovila, nic moc, spíše nic. Jediná výjimka Temnota a Tabu, ty se mě líbily.

Kopta
17.02.2024 3 z 5

Kupodivu lepší zážitek než ten, za který se zasloužil Kyša a spol. Za i tak takové ode zdi ke zdi. Něco mělo dobrý nápad, něco byly totální paskvily. Katastrofa to taky nebyla, ale bylo cítit, že se za to nezaručilo větší nakladatelství.


Boboking
30.09.2023 4 z 5

Cesta k této knize byla komplikovanější, ale konečně přečteno. A co to neříci: nebyly to promarněné chvilky. Antologie mají většinou tu nevýhodu, že se v nich naleznou slabší a lepší příběhy. Zde se ale editorovi zadařilo a všechny povídky mají dobrou, spíše naprůměrnou kvalitu (děsu). Na druhou stranu ale kriticky musím přiznat, že tu chyběl nějaký "majstrštych". Dějově mne nejvíce asi zaujal Kozák s povídkou Tabu, skvěle pobavil Bílek s kočkami v Romero odešel do ložnice.... Klasický krvák byl Geodet od Koreše, který jako první v knize dobře navnadil. Naopak více jsem čekal od M.E. Pochy. Skvělý námět, dobrý rozjezd, ale závěr... A stylisticky? Tak nezklamal sám editor Hlubek v jeho závěrečné povídce, ze které je znát jako nadšení pro Poea a Lovecrafta. Jen úplně bych nesouhlasil s jeho doslovem, že horor je u nás opomíjený žánr. V posledních dvou třech letech díky iniciativě nakl. Golden dog, Carcosa či Fobos od Dobrovského je hororů na knižním trhu více než dost. Jedinou připomínku bych měl k obálce, určitě zaujme, ale tento styl není můj "šálek kávy".

všechny komentáře

Související novinky (1)

Zatmění, Řeka času a další knižní novinky (17. týden)

23.04.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Esence hrůzy v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených26x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených1x
v Knihotéce38x
v Chystám se číst18x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech4x