Vzduch, který dýchá přehled

Vzduch, který dýchá
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/494676/bmid_vzduch-ktery-dycha-rAQ-494676.jpeg 4 423 423

Elements série

1. díl >

Před Tristanem Colem mě varovali. „Drž se od něj dál,“ říkali mi. „Je krutý.“ „Je chladný.“ „Je divný.“ Je tak snadné odsoudit člověka na základě jeho minulosti. Podívat se na Tristana a vidět v něm monstrum. Jenže já jsem to nedokázala udělat. Musela jsem přijmout tu „trosku“, která se z něj stala, protože sama jsem na tom byla podobně. Oba jsme byli vyhořelí. Oba jsme hledali něco nového. Něco víc. Oba jsme chtěli dát dohromady roztříštěné kousky našich předchozích životů. A až se nám to podaří, pak si snad konečně vzpomeneme, jak se nadechnout.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

The Air He Breathes


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vzduch, který dýchá. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (96)

Karin94
18.04.2024 4 z 5

Nádherný príbeh, pri ktorom je ukázané, ako dve zlomené duše môžu vytvoriť jednu úplnú. No kniha nie je len o utrpení a bolesti zo straty milovaných, ale aj o druhej šanci milovať a byť milovaný. Tentoraz nejde o žiadnu presladenú knihu, ale o emočnú deprimujúcu bombu, pri ktorej budete potrebovať hŕbu vreckoviek.

Ale aj tak mi nedá nenapísať, že aj napriek krásnemu príbehu, ktorému vlastne nemám až tak čo vytknúť, mi prídu tieto typy kníh už strašne tuctové. Viem, kde je pointa týchto príbehov, ale proste všetky sú ako z jedného cesta: dvaja hlavní hrdinovia so strašnými osudmi, kde mužskú postavu máme zo začiatku chuť prizabiť a potom ho samozrejme milujeme. No a samozrejme to nemôže skončiť inak než happy-endom, ktorý vyústi do utešenej rodinky s minimálne 3 deťmi. Tento scenár sa opakuje snáď v každej takejto obdobnej knihe. Ale samozrejme, ako je to konkrétne v tejto, nebudem prezrádzať. Každopádne, aj napriek tomu takéto príbehy výhľadávam a milujem ich.

Mínusmi tejto knihy boli niektoré dialógy, ktoré viedli hlavné postavy. To snáď nikto takto v skutočnosti ani nerozpráva, či? Potom sa mi nepáčila jedna časť príbehu, niečo, na čom sa hlavní hrdinovia dohodli (nebudem spoilerovať). Tak toto mi prišlo nie len pritiahnuté za vlasy, ale až úchylné by som povedala.

Inak sa mi to ako celok veľmi páčilo, ku koncu môžeme vidieť rôzne prekvapivé zápletky a nechýbala ani napätá atmosféra, ktorá ma potešila, pretože to dodalo knihe pestrosť.
Odporúčam.

Micandy
28.03.2024 4 z 5

Emotivní příběh, žádná cukrátka , ale drsný život. Příběh o hledání sebe sama a smyslu života o tom, že naděje existuje. Kniha se čte velmi dobře a má zajímavou zápletku a maličko mi vadilo,jak se autorka ke konci opakovala v Tristanovych vyznanich...no a ten konec ...samý med. Ale to odpouštím.


Ála1968
20.03.2024 5 z 5

Do pr....to bylo tak skvělý.Ale na druhou stranu tak hrozně emočně vypjatý, že teď potřebuji nějaký den na vstřebání. Vlastně od začátku co jsem začala brečet, jsem až do konce nepřestala.Hned první díl a takový nářez, jsem zvědavá na další díly

všechny komentáře

Související novinky (1)

Láska a jiná slova, Smějící se bestie a dalších 60 knižních novinek (17. týden)

24.04.2022


Citáty z knihy (1)

Možná ta nejopravdovější láska pokaždé vyroste z té nejhlubší bolesti.


Kniha Vzduch, který dýchá v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených536x
ve Čtenářské výzvě19x
v Doporučených24x
v Knihotéce255x
v Chystám se číst232x
v Chci si koupit39x
v dalších seznamech1x