Vzduch, který dýchá

Vzduch, který dýchá https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/494676/bmid_vzduch-ktery-dycha-rAQ-494676.jpeg 4 418 96

Elements série

1. díl >

Před Tristanem Colem mě varovali. „Drž se od něj dál,“ říkali mi. „Je krutý.“ „Je chladný.“ „Je divný.“ Je tak snadné odsoudit člověka na základě jeho minulosti. Podívat se na Tristana a vidět v něm monstrum. Jenže já jsem to nedokázala udělat. Musela jsem přijmout tu „trosku“, která se z něj stala, protože sama jsem na tom byla podobně. Oba jsme byli vyhořelí. Oba jsme hledali něco nového. Něco víc. Oba jsme chtěli dát dohromady roztříštěné kousky našich předchozích životů. A až se nám to podaří, pak si snad konečně vzpomeneme, jak se nadechnout.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

The Air He Breathes


více info...

Přidat komentář

Karin94
18.04.2024 4 z 5

Nádherný príbeh, pri ktorom je ukázané, ako dve zlomené duše môžu vytvoriť jednu úplnú. No kniha nie je len o utrpení a bolesti zo straty milovaných, ale aj o druhej šanci milovať a byť milovaný. Tentoraz nejde o žiadnu presladenú knihu, ale o emočnú deprimujúcu bombu, pri ktorej budete potrebovať hŕbu vreckoviek.

Ale aj tak mi nedá nenapísať, že aj napriek krásnemu príbehu, ktorému vlastne nemám až tak čo vytknúť, mi prídu tieto typy kníh už strašne tuctové. Viem, kde je pointa týchto príbehov, ale proste všetky sú ako z jedného cesta: dvaja hlavní hrdinovia so strašnými osudmi, kde mužskú postavu máme zo začiatku chuť prizabiť a potom ho samozrejme milujeme. No a samozrejme to nemôže skončiť inak než happy-endom, ktorý vyústi do utešenej rodinky s minimálne 3 deťmi. Tento scenár sa opakuje snáď v každej takejto obdobnej knihe. Ale samozrejme, ako je to konkrétne v tejto, nebudem prezrádzať. Každopádne, aj napriek tomu takéto príbehy výhľadávam a milujem ich.

Mínusmi tejto knihy boli niektoré dialógy, ktoré viedli hlavné postavy. To snáď nikto takto v skutočnosti ani nerozpráva, či? Potom sa mi nepáčila jedna časť príbehu, niečo, na čom sa hlavní hrdinovia dohodli (nebudem spoilerovať). Tak toto mi prišlo nie len pritiahnuté za vlasy, ale až úchylné by som povedala.

Inak sa mi to ako celok veľmi páčilo, ku koncu môžeme vidieť rôzne prekvapivé zápletky a nechýbala ani napätá atmosféra, ktorá ma potešila, pretože to dodalo knihe pestrosť.
Odporúčam.

Micandy
28.03.2024 4 z 5

Emotivní příběh, žádná cukrátka , ale drsný život. Příběh o hledání sebe sama a smyslu života o tom, že naděje existuje. Kniha se čte velmi dobře a má zajímavou zápletku a maličko mi vadilo,jak se autorka ke konci opakovala v Tristanovych vyznanich...no a ten konec ...samý med. Ale to odpouštím.


Ála1968
20.03.2024 5 z 5

Do pr....to bylo tak skvělý.Ale na druhou stranu tak hrozně emočně vypjatý, že teď potřebuji nějaký den na vstřebání. Vlastně od začátku co jsem začala brečet, jsem až do konce nepřestala.Hned první díl a takový nářez, jsem zvědavá na další díly

Popcorn_books
06.03.2024 5 z 5

Tristan. Zlomený muž, ktorý v priebehu sekundy prišiel o svoj život. Nie doslova, ale doslova. Dáva vám to zmysel?

Lizzie. Mladá žena, ktorá stratila lásku svojho života, avšak aspoň ju môže vidieť v jeho malej kópii, dcérke Emme.

A teraz sa poďme baviť o knihe ako takej. Myslím, že nie každý ju bude prežívať ako ja. Táto kniha si vás získa najmä podľa toho, čím ste si prešli vy. Stratili sa niekoho, kto bol váš život? Niekoho, kto bol ako dôležitý dielik puzzle? Nie ten z okraja, ale priamo zo stredu vás a teraz vám chýba dôležitá časť vás samotných. Či už to bol člen rodiny, váš domáci miláčik alebo ... skrátka, každý z nás zareaguje na tieto veci inak a preto bude aj každý hodnotiť túto knihu inak.
Za mňa je tam asi milión emocií. Nebudem sa tajiť, že mám zo smrti strach. Nie z mojej ako takej. Ďalej to nechcem rozvádzať, ale zrazu vidím, že nie som sama. (NEČAKANÉ). Vidím, že je úplne ok nebyť ok. Celá táto kniha mi vzala srdce, rozomlela ho, zničila, aby ho mohla na ďalšej strane opraviť. A na ďalšej opäť zničiť. A na ďalšej...

Teraz to vyzerá, že kniha je jedna veľká depresia. OMYL!!! Je to terapia. Bude vás sprevádzať bolesťou až kým neprídete do cieľa.
Mala Emma si vás získa okamžite. Tristan je mierne vyšinutý, ale kto by nebol. A Lizzie je žena s veľkým Ž.
V knihe sú aj vedľajšie postavy, ktoré sú fajn, keby tam však vsetky neboli, nič sa nedeje. Záver je troška príliš vyhrotený, ak to však knihe odpustite a budete vnímať len opis emócii, nebudete vôbec krútiť hlavou.

Milujem tú knihu. Odporúčam vám k nej vziať si farebné lepíky, pretože niektoré myšlienky potrebujete mať zvyraznené. Ja ľutujem, že som mala len e-book. Knihu som si hneď šla kúpiť a idem si dať rereading.
Ak máte radi knihy, ktoré vám dajú viac ako ,,len" sex, nenávisť k láske, rozchody lebo jej niekto vzal kúsok pizze a ona sa pozrela na poštára (tá baba, nie pizza), táto kniha je pre vás. Ak chcete oddychovku, pri ktorej nepotrebujete premýšľať a chcete sa len nechať unášať stránkami, radšej sa jej vyhnite.

Janulkaxxx
28.11.2023 4 z 5

Kniha se dobře četla. Příběh dojemný, možná až moc náhod, ale bylo to dobré čtení

Knihomolka_176
05.10.2023 2 z 5

Tuhle knížku jsem si pořídila díky velmi kladné recenzi, kterou jsem tady na instagramu četla. Říkala jsem si, že by to mohlo být podobné jako příběhy od Colleen Hoover, ale bohužel jsem se spletla.
Životy Tristana a Elizabeth jsou tak strašně těžké, až je to skoro neuvěřitelné. Všechny ty jejich reakce mi přišly lehce přitažené za vlasy, o jejich rozhovorech nemluvě.
Nepopírám, že to bylo čtivé a nápad dobrý, ale bylo tam pro mě až příliš neuvěřitelných věcí, příliš náhod a spojení mezi nimi, která už byla prostě moc. A u posledních pár stránek jsem chvílemi vyvracela oči, protože mi přišlo, že z toho autorka chtěla udělat něco, čím to nikdy nemělo být - už to prostě bylo moc přeplácané.
PS: Ta obálka se fakt nepovedla.

Ewe291
27.09.2023 4 z 5

Toto je kniha ktora chyti za srdce a clovek si este viac uvedomi co vsetko ma a ze to moze stratit, pretoze nic nieje iste a dokazuje, ze clovek musi zit kazdy den a dokazovat svojim blizkym ako ich ma rad. Bolo mi casto do placu a preto aj ked sa mi kniha velmi pacila tak s dalsou pockam pretoze ak by bola takyto zazitok emocionalny tak by som to prosto nezvladla

Books_by_Dee
17.09.2023 5 z 5

IG: @books_by_dee

K téhle sérii jsem se dostala díky holkám z IG, které už sérii mají dávno přečtenou holky slibovaly dojemný příběh, ke kterému budu potřebovat krabici kapesníčků. A měly pravdu! Neměla jsem sice při čtení žádný hysterický záchvat pláče, ale slzička mi po tváři tekla hned několikrát.
V prvním díle potkáváme Tristana a Elizabeth, které spojuje nepříjemná událost v jejich životě oba přišli o své blízké. Tristanovi zemřela manželka a syn. Elizabeth zemřel manžel. Po roce od události se Elizabeth vrací do městečka, ve kterém se svým manželem vychovávala 3letou dceru Emmy. Setkává se s podivným mužem Tristanem, před kterým ho její staří přátelé varují. Elizabeth v něm však nevidí to monstrum, za kterého ho považují ostatní, vidí jeho bolavou duši. Ví, jak to vypadá, sama jí totiž má. Společně se snaží životu znovu vdechnou trochu toho veselého.
S jejich příběhem se budete usmívat, smát, culit, ale také budete nesmírně naštvaní, vytočení a hlavně smutní. S překvapeními autorka nešetří a za mě teda (mějte mě někdo za hloupou) nečekanými. Trošku mi čtení připomínalo CoHo, takže kdo miluje Collen rozhodně zkuste Brittainy.
Knížka je taky nabitá neskutečnými myšlenkami těch vět, kterých mám zvýrazněných. Za mě ale nejlepší: Temné dny zůstávají temnými jen do východu slunce. A tohle je za mě i myšlenka celé knížky.
Já byla s knížkou moc spokojená a hned jsem se po dočtení vrhla na druhý díl série Oheň mezi námi.

Silvisek
11.09.2023 5 z 5

Uzasna kniha. Stale jsem cetla a nemohla jsem prestat. Minulost byla moc bolestna az jsem ronila slzy. Neumim si prectavit prijit o dite ci o milovanou polovicku. Opravdu krasna kniha. Stalo to za to si ji precist a jsem zvedava na dalsi dil

alzbeta2843
10.09.2023 5 z 5

Tak bolestivá kniha! Ja som sama sebe trýzniteľom a rada si rozhodnem aké knihy budem čítať a občas mám náladu na nejaké ťažké čítanie, z ktorého sa ma bude bolieť srdce a celé telo. Autorka to s emóciami na papieri naozaj vie a ja som neraz musela rozdýchavať slová, ktoré som čítala. Pre niekoho jednoduchý príbeh bez štipky reálnosti, ale mňa táto kniha veľmi zasiahla a dokázala som sa vcítiť do pocitov hrdinov. Dúfam (veľmi si prajem), aby som taký príbeh sama neprežila a len si budem o tom čítať. Rozhodne si prečítam i ostatné knihy zo série, ale až budem na tie knihy pripravená.

Maky1505
08.09.2023 5 z 5

Miluju tuto knihu, top.

Etule
05.09.2023 4 z 5

Přiznávám, že první polovina knihy pro mě byla dost depka. Nelíbil se mi vztah mezi hlavními hrdiny, ale na druhou stranu jsem je chápala. Oba byli zlomení a nevěděli, jak jinak si s tím poradit. Takže jsem musela knihu odložit a upřímně se mi do ní nechtělo, protože jsem se obávala, že to bude pokračovat v tom duchu. Ale naštěstí se to zlomilo a od knihy jsem se nemohla odtrhnout. A to, že se mi první polovina "nelíbila", to neznamená, že kniha není silná na emoce (první polovinu jsem dost probulela). Jediné, co mi přišlo trochu přitažené za vlasy, možná dokonce i zbytečné byla ta "šílená" zápletka - nechci spoilerovat. Myslím, že by úplně stačila pravda o nehodě.

pollyn
01.08.2023 3 z 5

Vyšší průměr v kategorii, hodně emocionální čtení s předvídatelným dějem. Ovšem kvality Melanie Summers a Manželkou podruhé to nemá.

Kristy.Seb
18.07.2023 4 z 5

Žádná spřízněná duše neodchází z tohoto světa sama, vždycky si s sebou vezme kousek své druhé polovičky.

Temné dny zůstávají temnými jen do východu slunce.

Zlomený srdce stojí za těch pár okamžiků štěstí a kousky rozbitýho srdce se zase dají dohromady. Sice vám zůstanou trhliny a jizvy, to pálení je však jen připomínka, že to člověk přežil. To pálení je tvoje znovuzrození.

Člověk musí vědět, jaké to je cítit slabost, aby dokázal najít sílu.

Kouzlo spočívá v drobných okamžicích. Kouzlo je v tom, že dokážeš prožívat každý den a dovolíš si dýchat a být šťastný. Kouzlo je v tom, když člověk dokáže milovat.

Zajímavý a dost smutný příběh, četlo se to samo.

desejka
12.07.2023 5 z 5

Kniha vás provede všemi emocemi, co člověk dokáže cítit. Od smíchu,utrpení, romantiky vzteku až po slzy. Přesně takové knihy mám moc ráda, doporučuju všemi deseti a těším se na další díl

wielka
28.06.2023 5 z 5

Take trosku ine... alebo aj nie. Plne emocii, trochu prekvapive, prudko citatelne. Ja som bola spokojna.

Monni
12.06.2023 4 z 5

Moje první kniha od této autorky a musím říct, že to byla opravdu pecka. Kniha je opravdu plná emocí a je skvělé, že takhle smutné téma je protkané i humorem Faye. Těšila jsem se až se tam zase ukáže a co zase bude vymýšlet. Je pravda, že Liz jsem občas nechápala nebo spíš ty její impulzy a reakce. Co se týče nehody, tak tam mi bylo jasné jak to bylo a to se také potvrdilo, ale konec nebo spíše celkové objasnění nehody jsem tedy vážně nečekala. To mě hodně překvapilo. Určitě si od autorky přečtu i její další knihy.

Verresa
07.06.2023 5 z 5

Naprosto neuvěřitelně skvělá kniha. Jak se má člověk vypořádat se smrtí svých blízkých? Je to vůbec možné, nebo jde o pouhou a vzdálenou iluzi, že to jde překonat? Museli se potýkat s velkou bolestí a ztrátou, ale nevzdali to navzdory svým těžkostem. Díky tomu, jak byli silní, vše překonali a mohli spolu už konečně šťastně být. Tuhle autorku zbožňuju, dokáže vás vtáhnout a nepustí dokud nemáte dočteno. Doporučuju všema deseti.

Dela90
16.05.2023 5 z 5

(SPOILER) Tristan ztratil manželku a syna. Elizabeth manžela. Dvě zlomené duše, které si k sobě najdou cestu, aby nezapomněli na své milované. Aby cítili jaké to je, když nejsou sami. Aby si připomněli doteky svých blízkých a gesta. Zvládnou překonat propast a být zase šťastní?

Opět mě autorka přesvědčila o tom, že umí psát silné a emocemi nabyté příběhy.

Nejtěžší na ztrátě někoho, koho milujete, je skutečnost, že ztratíte i sami sebe.
V knížce se setkáváme se smrtí nejbližších a s tím, jak se hlavní postavy snaží s osudem vyrovnat. Nechtějí zapomenout. Nechtějí ztratit sami sebe.

Jsi tak krásný. Ty jsi takové krásné, zlomené monstrum.

Moc se mi líbilo, jak se Liz prala za Tristana, protože jen skutečně ona poznala to co se skrývá pod jeho tvrdou slupkou.

Ze sousedů, se postupně stávají přátelé, ba i dokonce něco víc. Příběh má krásné myšlenky.

Nevěděla jsem, že i zlomené kusy srdce stále mohou bít pro lásku.
Všechno je možné, když najdete tu správnou polovičku, která k Vám zapadne jako puzzlíček skládačky. A tohle byl přesně jejich případ. Liz měla po boku Tristana, se kterým chtěla překonat všechny jeho i své stíny.

Závěrečné rozuzlení mě úplně emotivně odrovnalo - ohledně nehody, pomatené lásky či strachu o dítě.

Knížka Vám nabídne nádherný byť smutný příběh dvou lidí, kteří prožili lásku, smutek, bolest, chtíč, strach i radost. Byli pro sebe vzduchem, který dýchali.

Doporučuju, tohle stojí za to číst, věřte mi.

Kdy život přestane bolet? Až se naučíme poslat ho doprdele a dokážeme se radovat z maličkostí. - tohle si musím zapamatovat?

Miška935
07.05.2023 5 z 5

Moc pekne napsaný příběh, který opravdu stal za to.