Edith Piaf: Bez lásky nejsme nic přehled

Edith Piaf: Bez lásky nejsme nic https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/223462/bmid_edith-piaf-bez-lasky-nejsme-nic-223462.jpg 4 37 37

Příběh fenomenální zpěvačky... Ze dna ulice až na vrchol světových pódií Byl by to neuvěřitelný román – kdyby to nebyl její skutečný život. Osud, který se stal legendou. Magickou, triumfální i tragickou... Barvitá dobová mozaika, kterou přišli poskládat Edithini slavní souputníci, mecenáši, kolegové, přátelé, manželé, milenci i rivalové. Marcel Cerdan, Théo Sarapo, Marlene Dietrich, Charles Aznavour, Jean Cocteau, Yves Montand, Georges Moustaki... a mnozí další se svěřují s důvěrnými vzpomínkami. Slavní promlouvají o ještě slavnější. Edith Giovanna Gassion vzlétla doslova z dlažby pařížské Pigalle až na oběžnou dráhu světové hvězdy. Zrodila se Édith Piaf. A dobyla svět. Celý její osud byl poznamenán bizarními událostmi a tragédiemi, stejně jako divokou stravující vášní. Drobná, jen 147 cm vysoká ženička, za dveřmi svého domova zničená chorobami a závislostmi, zářila na pódiích jako světlice. Edithina biografie patří k těm, které se čtou bez dechu jako román, a z jejích stránek jako by k nám doléhal její vášnivý, lkavý zpěv. Bez lásky nejsme nic... A ničeho nelitujme.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Édith Piaf: Sans amour on n´est rien , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Edith Piaf: Bez lásky nejsme nic. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

irskádívka
21.02.2024

Jedná se o životopis, ty se čtou dobře jen pokud je autor výjimečně dobrý spisovatel, což se tady prostě nějak nekonalo.
Edith Piaf byla výjimečná zpěvačka, ale charakter měla podle mého soudu dost pochybný, lidé kolem ní ji buď využívali nebo se jí nechali zneužívat a její povaha jistě nebyla příliš příjemná.
Co mě rušilo ve čtení velmi, byl málo skrývaný nekritický obdiv a adorování, které se jí od autora a dostávalo.

speciale88
24.12.2021 3 z 5

Trvalo mi se knihou prokousat ale nakonec sem docetla. Celkový dojem nic moc. Znova cist nebudu.


m_martina
31.05.2020 3 z 5

Kniha se mi nečetla dobře, kromě toho jsem předtím viděla i film, který mne však také nějak moc nezaujal. Kromě toho písničky Edith Piaf ráda mám, ale ji jako osobu jsem nikdy moc nemusela.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Edith Piaf: Bez lásky nejsme nic v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených45x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených1x
v Knihotéce33x
v Chystám se číst32x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

Edith Piaf, 1915-1963

Autorovy další knížky

Jean-Dominique Brierre
francouzská, 1953
2014  75%Edith Piaf: Bez lásky nejsme nic
2020  75%Milan Kundera: Život spisovatele