Edith Piaf: Bez lásky nejsme nic

Edith Piaf: Bez lásky nejsme nic https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/223462/bmid_edith-piaf-bez-lasky-nejsme-nic-223462.jpg 4 36 12

Příběh fenomenální zpěvačky... Ze dna ulice až na vrchol světových pódií Byl by to neuvěřitelný román – kdyby to nebyl její skutečný život. Osud, který se stal legendou. Magickou, triumfální i tragickou... Barvitá dobová mozaika, kterou přišli poskládat Edithini slavní souputníci, mecenáši, kolegové, přátelé, manželé, milenci i rivalové. Marcel Cerdan, Théo Sarapo, Marlene Dietrich, Charles Aznavour, Jean Cocteau, Yves Montand, Georges Moustaki... a mnozí další se svěřují s důvěrnými vzpomínkami. Slavní promlouvají o ještě slavnější. Edith Giovanna Gassion vzlétla doslova z dlažby pařížské Pigalle až na oběžnou dráhu světové hvězdy. Zrodila se Édith Piaf. A dobyla svět. Celý její osud byl poznamenán bizarními událostmi a tragédiemi, stejně jako divokou stravující vášní. Drobná, jen 147 cm vysoká ženička, za dveřmi svého domova zničená chorobami a závislostmi, zářila na pódiích jako světlice. Edithina biografie patří k těm, které se čtou bez dechu jako román, a z jejích stránek jako by k nám doléhal její vášnivý, lkavý zpěv. Bez lásky nejsme nic... A ničeho nelitujme.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Édith Piaf: Sans amour on n´est rien , 2013


více info...

Přidat komentář

irskádívka
21.02.2024

Jedná se o životopis, ty se čtou dobře jen pokud je autor výjimečně dobrý spisovatel, což se tady prostě nějak nekonalo.
Edith Piaf byla výjimečná zpěvačka, ale charakter měla podle mého soudu dost pochybný, lidé kolem ní ji buď využívali nebo se jí nechali zneužívat a její povaha jistě nebyla příliš příjemná.
Co mě rušilo ve čtení velmi, byl málo skrývaný nekritický obdiv a adorování, které se jí od autora a dostávalo.

speciale88
24.12.2021 3 z 5

Trvalo mi se knihou prokousat ale nakonec sem docetla. Celkový dojem nic moc. Znova cist nebudu.


m_martina
31.05.2020 3 z 5

Kniha se mi nečetla dobře, kromě toho jsem předtím viděla i film, který mne však také nějak moc nezaujal. Kromě toho písničky Edith Piaf ráda mám, ale ji jako osobu jsem nikdy moc nemusela.

LenJen
09.06.2018 3 z 5

Kniha nevyzněla jako senzacechtivý román, který si hraje na životopis, za což jsem vděčná. Na druhou stranu bylo některých, podle mě zbytečných informací, místy příliš, a proto kniha neměla takový spád. Nicméně jsem ji dočetla a dozvěděla se i o těch nelichotivých stránkách Edithiny osobnosti. V kombinaci s filmem La vie an rose, shlédnutým po přečtení knihy, dává dobrou představu o životě i době.

hajrys
19.07.2017 5 z 5

Malinko zklamání, ale moje chyba. Čekala jsem něco trošku jiného než suchý výklad. Miluji její hlas. Za vyčerpávající množství informací ze života této geniální šansoniérky dávám 5 hvězdiček.

martas006
09.01.2017 4 z 5

Nebylo to špatné, ale chyběla tomu šťáva. Třeba to chtělo jen napsat jiným zajímavějším stylem.

Eliška_P
28.06.2016 3 z 5

Velké očekávání, velké zklamání. Kniha samotná mě moc nezaujala, dočetla jsem ji jen díky tomu, že jsem chtěla znát Edithin život celý. Kdybych se nenutila, vůbec bych ji nedočetla.

Licie84
24.04.2016 4 z 5

Baječně napsané. Viděla jsem i film,ale to nebylo ono,spousta informací tam chyběla. Na té knize se mi nejvíce líbilo částečný překlad některých písní.

Ajvy
21.04.2015 4 z 5

Obraz Edith Piaf z edice beletrizovaných životopisů nakladatelství Metafora se takřka neliší od toho, co jste už slyšeli, viděli nebo četli jinde, přesto by tato kniha měla být pro milovníky francouzské šansoniérky povinností. Jde o opravdu plnohodnotnou biografii, která je podložena skutečnými fakty. Na knize také oceňuji, že byť vyšla v rámci 50. výročí od Edithiny smrti, Brierre ji nepojal jako chvalozpěv, ale vedle popisu veškerých jejich úspěchů dokázal upozornit na i mnohé zápory její povahy. Palec nahoru!

MartinaF
28.11.2014 4 z 5

Znala jsem písničky Edith Piaf, něco málo jsem tušila o jejím životě díky filmu, ale životopisná kniha mi dala nahlédnout do jejího nitra a také do jejích lásek, které potřebovala jako vzduch k dýchání.

tkometka
26.11.2014 4 z 5

Kniha je obrazem života Edith od dětství až po její odchod. Vystihuje způsob života, myšlení i kariéru zpěvačky. Kniha obsahuje mnoho názvů a úryvků z písní zpěvačky i informace kdo je jejich původcem. Přes mnoho francouzských názvů se čte životopis vcelku dobře a intuitivně. Piaf byla jedinečná a nenahraditelná už kvůli její osobnosti. Myslím že kniha svého čtenáře opravdu uspokojí.

hanča34
16.11.2014 5 z 5

Přečetla jsem jedním dechem, velmi realisticky vylíčen její nelehký život.

Štítky knihy

Edith Piaf, 1915-1963

Autorovy další knížky

Jean-Dominique Brierre
francouzská, 1953
2014  74%Edith Piaf: Bez lásky nejsme nic
2020  76%Milan Kundera: Život spisovatele

Kniha Edith Piaf: Bez lásky nejsme nic je v

Právě čtených1x
Přečtených44x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce33x
Chystám se číst32x
Chci si koupit8x
dalších seznamech1x