Dravec Mattoni přehled
Marie Dolejší , Bohuslav Machek
ASORKD a nakladatelství Koniáš z Plzně pro Vás připravily nové exklusivní vydání legendárního bestseleru Dravec Mattoni. První, a zatím jediné, brožované vydání, vyšlo před dvaceti lety. Strhující vyprávění "dvou staroušků z Vojkovic" Bohuslava Machka a Marie Dolejší o kultivovaném, tvrdém, ale ne bezohledném podnikateli a zakladateli světoznámé značky, Vás zcela ponoří do idylické doby druhé poloviny 19. století, kdy Heinrich Mattoni vybudoval na dosah Karlových Varů pohádkové lázně. Seriozně ale varujeme ty z Vás, kteří nemají moc času a knihy čtou na několikrát. Pokud Dravce Mattoniho otevřete a začnete číst, odložíte knihu až po jejím celém přečtení. Zakoupením knihy podpoříte ASORKD v jejím boji za záchranu tohoto památkového klenotu v klínu Krušných hor. Z každé prodané knihy podpoříte ASORKD padesáti korunami. Děkujeme.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dravec Mattoni. Přihlašte se a napište ho.
Své znalosti o Mattonim bych před touto knihou nastínila několika slovy - Karlovy Vary, minerálka, Kyselka, investor - Toť vše, takže více nic než moc. Na seriál jsem se záměrně nekoukala, knížka je většinou vždy lepší. A byla jsem opravdu velmi mile překvapena, knížka se četla opravdu rychle a skoro sama. Mohla by být více rozsáhlejší - na takto velkou osobnost a bohatost jeho života je 208 stran opravdu velmi velmi málo. Škoda
Kniha Dravec Mattoni v seznamech
životopisy, biografie lázně Karlovy Vary podnikatelé Heinrich Kaspar Mattoni, 1830-1910
Opravdu hodně čtivá kniha.Přečetla jsem jedním dechem.Klidně by mohla být rozevláčtější...četla bych dál.I seriál se mi moc líbil.Jen by se pan Mattoni divil,co se stalo s jeho Gießhüblem a hlavně v jak žalostném stavu je jeho vila :-(