Dora a medvěd přehled

Dora a medvěd https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/430271/bmid_dora-a-medved-KlY-430271.jpg 4 53 53

Příběh děvčátka Dory, jejíž tatínek odjel do zahraničí a Dora tráví čekání na něj se svým kamarádem medvědem.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dora a medvěd. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

Janizoun
17.11.2023 5 z 5

Příběh Dory, která žije s tatínkem a s tetou. Dora dostane k Vánocům plyšového medvěda a pojmenuje ho Bambula - Bambi. Když tatínek odjede na nějaký čas za prací do zahraničí, tak Doru hlídá její teta, která není příliš k Doře milá. Po odjezdu tatínka Doře obživne její Bambula a zažívá s ním různá dobrodružství. S Bambulou Doře ubývá ten dlouhý čas, čekání na tatínka.
Pěkný příběh, který jsem četla jako malá holka a nyní jsem ho četla dětem. Dětem se tento nestárnoucí příběh Dory líbil a mně připomněl dobu, kdy jsem si v této knize, poprvé sama listovala.

RoBertino27
15.12.2022 3 z 5

Byly doby, kdy i ostří hoši jedva opustivší mateřskou školu sáhli po knize ryze určené pro děvčata. Oživlý medvěd Bambula čili Bambi je protiváhou poměrně nepříjemné tetičky i poněkud tristního prostředí samoty u Chudoples.


Yarwen
15.09.2022 3 z 5

Byl jsem ještě malý klouček, když jsem narazil na knihu "Dobrá mysl", ve které musí Dora pobývat na starém hradě, kde její tatínek restauruje obrazy. Neskutečně se mi to tenkrát líbilo. A před nějakou dobou jsem zjistil, že autorka napsala o Doře knih daleko víc. A tak jsem se vrátil do dětských let, a začal tímto dílkem, ve kterém je Dora ještě předškolní děvčátko, kterému tatínek odjede za velkou louži a jí zůstane jen vycpaný medvěd.
Je to trochu poetické, trochu něžné, autorce se krásně podařilo dívat se na svět kolem dětskýma očima. Na druhé straně se nejedná ani tak o ucelený příběh, jako o kaleidoskop Dořiných zážitků. Medvěd byl na můj vkus až příliš velký bručoun. Ale obrázky, jež knížku doprovázejí, jsou naopak více než zdařilé.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dora a medvěd v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených94x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených6x
v Knihotéce49x
v Chystám se číst7x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech2x