Žena roku 1900 přehled
přehled
Románová kronika zachycuje na osudu prosté ženy život na malém městě na přelomu století. Později se vypracuje na švadlenu a její krása a elegance je trnem v oku obyvatelům města, kteří ji nemohou zapomenout nemanželský původ. Prostřednictvím sňatku se slabošským mlynářským synkem se snaží vyjít ze své samoty a najít své místo mezi lidmi. Až do konce života jí zůstává jedinou jistotou práce.... celý text
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha je silným příběhem o těžkostech života na přelomu 19. a 20. století. Hlavní postava Růžena prochází mnoha zkouškami a její osud je pro čtenáře velmi emotivní. Mnozí čtenáři oceňují realistické zobrazení postav a situací, které odrážejí tehdejší společenské poměry. Autorka Helena Šmahelová dokáže čtenáře vtáhnout do příběhu a vyvolat silné emoce, což činí tuto knihu nezapomenutelnou a často se k ní lidé vracejí. Kniha je považována za klasiku, která oslovuje nejen ženy, ale i širší publikum, které hledá hluboké a autentické příběhy. Více v komentářích.
Komu by se kniha Žena roku 1900 mohla líbit?
- Čtenáři hledající silné emocionální příběhy
- Milovníci historických románů
- Ženy, které se zajímají o ženské osudy
- Fanoušci realistické literatury
- Čtenáři, kteří ocení psychologické vykreslení postav
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Žena roku 1900. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 46 komentářůSouvisející novinky - Žena roku 1900 (0)
Kniha Žena roku 1900 v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 4x |
| v Přečtených | 182x |
| ve Čtenářské výzvě | 23x |
| v Doporučených | 32x |
| v Mé knihovně | 84x |
| v Chystám se číst | 113x |
| v Chci si koupit | 11x |
| v dalších seznamech | 1x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
první světová válka (1914–1918) ženy přelom 19. a 20. století osudy lidí chudoba, bída postavení ženy ve společnostiHelena Šmahelová také napsal(a)
| 1959 | Velké trápení |
| 1984 | Stíny mých otců |