Doktore, šťastný a veselý! přehled

Doktore, šťastný a veselý!
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/447079/bmid_doktore-stastny-a-vesely-vJ0-447079.png 4 214 214

Irish Country série

< 3. díl >

Mladý doktor Barry Laverty se těší na první Vánoce v útulné vesnici Ballybucklebo, radost mu však pokazí jeho dívka Patricie, protože nemíní na svátky přijet. Jenomže Barry se nemůže svými srdečními záležitostmi příliš zabývat on a jeho starší kolega Fingal Flahertie OReilly mají plno práce s běžnými chorobami i s naléhavými případy vyžadujícími plnou pozornost. A navíc se objeví velký problém. V blízkém okolí si otevře ordinaci nový doktor, jenž podvodně přetahuje pacienty a jehož šarlatánství začíná ohrožovat zdraví důvěřivých venkovanů. Je možné, aby se ve zdejším kraji uživili tři praktičtí lékaři? Barry o tom začíná pochybovat. Leč i v nepříjemném zimním období nastávají bezstarostné chvíle a páni doktoři z Ballybucklebo si uprostřed shonu kolem vánočních sešlostí a veselic dokážou najít čas, aby obstarali třeba nadílku pro děti osamělé matky. Sníh tady sice padá jen zřídka a ani zázraky se nedějí jako na běžícím pásu, to ovšem neznamená, že musejí být Vánoce nutně na blátě a lidé že by měli přestat doufat a věřit Ať už jste staří známí, anebo se s oběma doktory a jejich bližními setkáváte dnes poprvé, vítejte do světa humoru, přátelství a lásky!... celý text

Literatura naučná Zdravotnictví Příběhy
Vydáno: , Rozmluvy , Leda
Originální název:

An Irish Country Christmas , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Doktore, šťastný a veselý!. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (47)

kramver
17.05.2023 4 z 5

Když je i květnu zima pomalu jak v prosinci, tak kniha s tématem vánoc vůbec nevadí. Přeskočila jsem jeden díl, ale autor se k hlavním událostem ve zkratce často vracel, takže mi to nechybělo pro pochopení kontextu. I tentokrát jsem si čtení užila a hezky se odreagovala. Ale na chvíli se od této série odpoutám, aby toho nebylo až příliš.

Honzin
30.04.2023 5 z 5

Moje první kniha od autora, koupena v Levných knihách bez přečtení zdejších recenzí. Dle obálek "doktorské série" jsem čekal trochu ztřeštěný humor a ejhle, ono to bylo takové příjemně pohodové, někdy až trochu filozofické. Není to čtení od kterého se nemůžete odtrhnout dokud knihu naráz nepřečtete, ale potěší Vás. To teda jo!


Janadvorackova
17.10.2022 2 z 5

Tenhle díl jsem četla hrozně dlouho.
Až na pár zajímavých odhalení ohledně některých obyvatel vesnice se toho moc neděje.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Doktore, šťastný a veselý! v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených313x
ve Čtenářské výzvě68x
v Doporučených19x
v Knihotéce158x
v Chystám se číst54x
v Chci si koupit13x
v dalších seznamech9x