Dokonalé prekvapenie přehled

Dokonalé prekvapenie
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/435672/bmid_dokonale-prekvapenie-jzw-435672.jpg 3 62 62

Vtipný a citmi nabitý román, ktorý preniká do podstaty manželstva a hovorí o tom, ako nás môžu prekvapiť tí, o ktorých si myslíme, že ich najlepšie poznáme. Sylvia a Dan prežijú v manželstve desať pekných rokov. Každý sa venuje svojej práci a majú spolu krásne dvojčatá. Tak si rozumejú, že vedia navzájom dokončiť svoje vety. Ich manželstvo je šťastné a myslia si, že sa dokonale poznajú, až kým sa ich lekár náhodou nezmieni o tom, že prežijú spolu ďalších šesťdesiatosem rokov. Vtedy vypukne panika. Rozhodnú sa, že si manželstvo oživia rôznymi prekvapeniami a zábavou. No napriek dobrému úmyslu – od nečakaných darčekov, rande v reštaurácii a sexi fotografií – je výsledok komický, niekedy až smiešne tragický. Popritom sa odhalí jeden škandál z minulosti ich rodiny. Vtedy začínajú pochybovať, či jeden druhého naozaj tak dobre poznajú. Sophie Kinsella dokonale rozvila svoje postavy, píše ako vždy jasne, s vtipom a pre ňu charakteristickým šarmom. Jej román je humorným portrétom manželstva – jeho úskalí, pohodlia aj komplikácií. Autorka v ňom opisuje najhlbšie vrstvy vzťahov a citov, ktoré čakajú na odhalenie.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Lindeni
Originální název:

Surprise Me , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dokonalé prekvapenie. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

Rozari
13.09.2023 3 z 5

Četla jsem v angličtině. Hlavní hrdinka mi byla spíš nesympatická, jedna z těch žen, které neví co by a nedají pokoj, dokud to nedostanou. Zápletku s otcem jsem nečekala. Za mě oddechovka, nad kterou si opravdu odpočinete. Ale že byste se popadali smíchy za břicho, to asi ne. Sophie Kinsella to umí i lépe ;-)

Zelený.úval
23.07.2022 1 z 5

Dlouho jsem přemýšlela, jestli dát knize aspoň jednu hvězdičku. Už hned od začátku mě štvala hlavní hrdinka, která si myslela, jak mají perfektní vztah. Kniha mě nebavila a nemohla jsem se vůbec začíst. Mírné napětí přišlo, když mělo dojít k odhalení Danovo tajemství. Ale bohužel ani to mě moc neuchvátilo.


Aranel15
30.06.2022 3 z 5

No první část knihy hodně slabá a hlavní hrdinové pořád jen řeší, co budou dělat celou tu spoustu let. Když najedou na překvapení začne to být lepší a když přijde to velké nepříjemné překvapení, tak je kniha dokonce o dost lepší :-)

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (16. týden)

12.04.2020


Knižní novinky (41. týden)

06.10.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dokonalé prekvapenie v seznamech

v Přečtených83x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených1x
v Knihotéce99x
v Chystám se číst68x
v Chci si koupit9x