Doctor Who: Město smrti přehled

Doctor Who: Město smrti
https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/319774/mid_doctor-who-mesto-smrti-YHn-319774.jpg 5 63 63

Doctor Who Douglase Adamse série

< 2. díl >

Doktor vezme Romanu na prázdniny do Paříže, města, jež má, tak jako dobré víno, vlastní buket. Zvlášť pokud ho navštívíte v archivním ročníku. Tardis je ale zanese do roku 1979 – ročníku stolního vína, ročníku, který zkysnul kvůli prasklinám – ne v jejich sklenkách, ale v samotném předivu času. Pánové času se zapletou do mimozemšťanského spiknutí, ve kterém hrají roli po domácku vyrobené stroje času, krádež Mony Lisy, zmrtvýchvstání obávané rasy Jagarothů i začátek (a dost možná také konec) života na Zemi. Pokud má lidstvo přežít, musí Doktor s Romanou za pomoci britského policisty, který pro ránu nejde daleko, překazit pletichy záhadného hraběte Scarlioniho (všech dvanácti). Inu, takhle vypadá Doktorova obvyklá dovolená...... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: ekniha , Argo
Originální název:

Doctor Who: City of Death , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Doctor Who: Město smrti. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

Majrek
28.08.2021 5 z 5

Adamsův rukopis je téměř nenapodobitelný - jeho nápady a hříčky se slovy a motivy jsou originální, vtipné a možná nepřekonatelné - jemným humorem je protkán celý spletitý příběh - a jak je u Adamse i Gosse charakteristické, žádný detail nelze zcela zanedbat, neboť může být zdrojem nečekaného dějového zvratu a nakonec pozměnit celou pointu. Pro mne je pořád nejlepší "Pirátská planeta", ale "Město smrti" za ní rozhodně o moc nezaostává... Nejméně přiléhavý mi přijde samotný název knihy, ale alespoň tak čtenáři nic dopředu neprozradí... :)

Kessetra
20.04.2020 5 z 5

Doktor je prostě výborná postava. Stále mě baví, stále mě dokáže překvapit. Knížka mě moc bavila, příběh je napínavý i vtipný od začátku do konce. Ano, na začátku je to chvíli zmatené, ale pak už to frčí a vše je jasné.


11zuzik
13.04.2020 5 z 5

Doktor je prostě srdcovka, ať už v seriálu nebo v knize. :) Ale pokud bych to měla zhodnotit objektivně (pokusím se), tak za mě pěkný napínavý příběh a krásné vykreslení Doktora a jeho humoru. Věřím, že i pro čtenáře kteří nejsou (oddaní) fanoušci Doktora a třeba ho ještě vůbec neznají, se bude tento příběh líbit. A třeba mu také propadnou.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Doctor Who: Město smrti v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených82x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených4x
v Knihotéce62x
v Chystám se číst27x
v Chci si koupit21x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

Doctor Who

Autoři knihy

James Goss
anglická, 1974
Douglas Adams
britská, 1952 - 2001