Doctor Who: Pirátská planeta

Doctor Who: Pirátská planeta https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/355882/mid_doctor-who-piratska-planeta-43V-355882.jpg 4 36 7

Doctor Who série

< 8. díl

Doctor Who Douglase Adamse série

3. díl

Obrovskou mocí obdařený Klíč k času byl rozdělen na sedm částí, zamaskovaných a rozptýlených napříč časem i prostorem. Ještě mocnější Bílý Strážce teď po Doktorovi žádá, aby mu všechny kousky našel. Doktor, Romana a robopes K-9 vystopovali druhou část na planetě Calufrax, když se ale trefí přesně do toho správného bodu v čase, ocitnou se přesně na nesprávné planetě – na Zanaku. Zanak je šťastná a bohatá planeta. Většinou. Z velitelského můstku jí vládne záhadný „Kapitán“ a pod jeho velením přichází jeden Nový zlatý věk za druhým – drahokamů i minerálů je pro každého dost, zkrátka ekonomický zázrak. Takže je jasné, že něco je hodně, ale hodně špatně… KLASICKÉ DOBRODRUŽSTVÍ PÁNA ČASU OD DOUGLASE ADAMSE, V ROMÁNOVÉM ZPRACOVÁNÍ ZKUŠENÉHO DOKTORSKÉHO HARCOVNÍKA JAMESE GOSSE.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné , Sci-fi

Vydáno: , Argo
Originální název:

Doctor Who - The Pirate Planet , 2017


více info...

Přidat komentář

Šajler
02.02.2021 4 z 5

Jiné knihy DW jsem přečetla teda rychleji. Z počátku mi totiž celá zápletka přišla komplikovaná ale v závěru je to dobrý příběh,ve kterém nechybí humor. A hlavně starý dobrý K-9, kterého si člověk musí zamilovat ;) Bylo mu dopřáno více prostoru, za což jsem velice ráda

Majrek
27.01.2020 5 z 5

Jak může v praxi fungovat kniha poslepovaná Jamesem Gossem z fragmentů vzniklých z pera Douglase Adamse? Odpověď je možná překvapivě jednoduchá - skvěle! Kniha je nejenže vtipná a Adamsovsky originální, ale v průběhu čtení neustále odhaluje další vrstvy dokonale propracovaného příběhu. Nechybí samozřejmě ani množství úžasně fantasmagorických paradoxů a důmyslné znásilňování fyzikálních zákonů - čtenáři sci-fi tolik milované u Stopařova průvodce. Takže nezbývá než dílo s palcem vztyčeným vzhůru doporučit!


Dominka720
12.11.2018 4 z 5

Doktora miluji a knihy od Adamse také, takže jsem měla ohromnou radost, když jsem tuto knížku poprvé uviděla, ale nakonec jsem u tohoto příběhu měla problém se začíst. Knihu v průběhu několikrát odložila, ale nakonec jsem se k ní vždy vrátila. Děj není špatný, jen je místy trochu rozvleklý. Ale jelikož se jedná o doktora, tak ubírám pouze jednu hvězdičku. To byl taky hlavní tah, proč jsem knížku dočetla.

lampernaqui
27.08.2018 2 z 5

Další Doktorské zklamání. Nápad, který autor měl, je skvělý, to mu nemůžu upřít. Ale zpracování do románu, kterému by slušel poloviční počet stránek (maximálně) a snaha o neustálý humor, to - podle mě - táhlo hodně dolů. Nic proti humorné fantasy (scifi), ale říkám si, že nic se nemá přehánět. Buď a nebo jsem jen neměl na podobný román náladu, netuším. Každopádně Doktor od Adamse je u mě jediný - Město smrti.

karel0684
24.07.2018 5 z 5

Mám rád seriál. Mám rád Douglase Adamse. Kniha mne v knihovně oslovila obálkou a vůní - narazit v knihovně na novou knihu je přeci jen zázrak.Tahle kniha byla nejen voňavá ale i čtivá. Je dokonalou stravou pro milovníky obého. Vtipná, napínavá... skvělá.

Eillen
05.06.2018 3 z 5

Ač jsem fanoušek Doctora a doma mám všechny dosud vydané knížky v češtině (a i pár v originále), měla jsem při čtení knížky problém se do příběhu takzvaně zažrat. Nevím čím to bylo, ale v první třetině jsem se do čtení musela vysloveně nutit. Pak se to ale rozjelo a já si užívala Doctora, Romanu, K9 a gumové medvídky.

MichalHoráček
02.06.2018 5 z 5

Opět dokonalá knížka o Doctorovi ;-) Plynulý děj kde má dost prostoru jak Doctor ´, tak Romana a dokonce i K-9. Uvítal bych i jejich další společné hledání dalších Klíčů k času.

Štítky knihy

Doctor Who

Autoři knihy

James Goss
anglická, 1974
Douglas Adams
britská, 1952 - 2001

Kniha Doctor Who: Pirátská planeta je v

Právě čtených1x
Přečtených48x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených1x
Knihotéce52x
Chystám se číst36x
Chci si koupit26x
dalších seznamech1x