Do pekel přehled

Do pekel https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535930/bmid_do-pekel-661434bcb9de9.jpg 4 24 24

Do pekel série

1. díl >

Více než dvě století poté, co třetí světová válka otrávila planetu, žije poslední bašta lidstva na mohutných levitujících lodích kroužících kolem zeměkoule a hledajících obyvatelnou oblast, kterou by mohli nazývat domovem. Stárnoucí a zastaralé lodě se z většiny už dávno zřítily zpět na Zemi. Jediné, co drží poslední dvě lodě na obloze, jsou Pekelní potápěči – muži a ženy, kteří riskují své životy seskoky padákem na povrch, aby sehnali součástky, které lodě zoufale potřebují. Když je jedna z dvojice posledních lodí poškozena elektrickou bouří, je tým Pekelných potápěčů vyslán do nepřátelské zóny zvané Hádes. Tam dole je však něco mnohem horšího než dávno zmutovaní tvorové objevení při minulých ponorech – něco, co zásadně ohrožuje křehčí než křehkou budoucnost lidstva... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: ekniha , Laser-books (Laser)
Originální název:

Hell Divers , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Do pekel. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

Tina.T
02.04.2024 3 z 5

Takové spotřební čtivo, vcelku slušný průměr. Jen člověk opravdu musí vypnout logické myšlení, které přesto znovu tu a tam vystrčí drápky - a proč, když jich je tak málo, nechodí do škol a naopak neudržují veškerou kulturu a vědomosti, co mohou? Odkud se rekrutují noví Helldiveři, když jich je takový úbytek a na horních palubách je tak málo lidí? Atd, je toho hodně.
Srovnání s "Městy" od Sněgoňové se přímo nabízí a taky musím říct, že se mi líbily více. Tady jsou vzducholodě více méně stejné, její Města byly každé jiné, se svou jedinečnou atmosférou.
Jo, jako spotřební čtení dobré, ale jsem ráda, že mám půjčeno z knihovny, znovu už to číst nepotřebuji a vlastnit překvapivě taky ne.

dobroslav9182
18.12.2023 3 z 5

Slušné tři hvězdy zdobí postapokalyptický příběh ve kterém je poslední nadějí lidstva skupina paragánů, která pro zásoby a náhradní díly i do pekla skočí. Knížka odsýpá rychlostí střemhlavého pádu i navzdory již zmíněným nelogičnostem, ale celou dobu jsem nemohl dostat z hlavy jméno Kristýna Sněgoňová a její trilogii Města, která je imho o několik řádů výš. Téma je obdobné, jen namísto vzducholodí má Kristýna města na sloupech a místo Helldiverů průzkumníky využívající výtahy. Tak jako tak první díl série se dobře četl a druhý už je na cestě.


icezero
01.10.2023 3 z 5

V rámci toho, co už jsem v tomto šálku kávy přečetl jde o poměrně čtivý a příjemný průměr. Stránky ubíhaly a pak byl najednou konec.
Že jsou některé části trošku nelogické, viz poznámky přede mnou, mi vlastně ani nevadilo... je to přece sci-fi a přišlo mi lepší řídit se heslem skáčete pro budoucnost lidstva, než to že by lidstvo muselo být dávno v lepším případě poněkud zdegenerované, nebo ve stavu zombíků.
Takže třeba vyjde pokračování

všechny komentáře

Související novinky (1)

Letní příběh, Zásnubní prsten a další knižní novinky (12. týden)

19.03.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Do pekel v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených24x
ve Čtenářské výzvě3x
v Knihotéce45x
v Chystám se číst35x
v Chci si koupit24x

Autorovy další knížky

2023  78%Do pekel
2023  87%Duchové
2024  80%Vykoupení
2024  0%Vlci